• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2020

11:02

DAČIĆ PREDVIĐA NOVI SVETSKI POREDAK POSLE PANDEMIJE: Kriza je jasno pokazala - međunarodne organizacije su nesposobne, KINA JE NOVI SVETSKI LIDER!

Politika

DAČIĆ PREDVIĐA NOVI SVETSKI POREDAK POSLE PANDEMIJE: Kriza je jasno pokazala - međunarodne organizacije su nesposobne, KINA JE NOVI SVETSKI LIDER!

Podeli vest

Kriza u svetu nastala zbog pandemije virusa korona pokazala je nefunkcionalnost međunarodnih i regionalnih organizacija, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

On je naveo da se Savet bezbednosti UN sastao samo jednom od početka pandemije, 9. aprila, i to bez uspeha, jer nisu mogli da sastave čak ni predsedničko saopštenje, a da se ne govori o Rezoluciji.

- Ako ne možete da sastavite saopštenje o borbi protiv kovida u ovakvim uslovima pandemije, kada je ovoliko ljudi zaraženo i umrlo, onda kakvu ulogu vi možete da očekujete od te organizacije u rešavanju tog pitanja. Isto tako je i sa drugim organizacijama - rekao je Dačić.

Kako kaže jedna od posledica pandemije biće preispitivanje uloge međunarodnih i regionalnih organizacija kao što su UN, njenih specijalizovanih organizacija kao što je SZO, ali i EU i drugih regionalnih organizacija.

DAČIĆ REKAO ONO ŠTO SVAKI SRBIN MISLI! DA LI JE OVO BIOLOŠKI RAT, velike sile nam duguju odgovor o poreklu virusa korona!

Napominje da će pandemija ubrzati približavanje Kine poziciji svetskog ekonomskog lidera i da bi to moglo da vodi još otvorenijoj i direktnijoj konfrontaciji Kine sa SAD.

- Taj proces će povećavati pritisak na druge države da se pozicioniraju i odrede prema toj borbi SAD i KIne na ekonomskom nivou i šire - rekao je ministar za TV Pink.

Podseća da kriza može da se spreči samo vakcinacijom, a da vakcina još nije pronađena.

- Kriza će trajati dok se ne pojavi vakcina. Ideja će biti da se svi vakcinišu. Ko je bude pronašao zaradiće puno novca - naveo je on.

Kako kaže, Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije prate kako se ponašaju države u regionu i celoj Evropi, kako popuštaju mere koje su uveli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija