• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.04.2020

12:17

SAD IM SMETA VUČIĆ ŠTO JE "OPTIMISTIČKI NAJAVIO" NAJVEĆI EKONOMSKI RAST SRBIJE! HRVATI, NIJE VAM KRIVA SRBIJA, NEGO MMF - ONI PROGNOZIRAJU VAŠU PROPAST!

Politika

SAD IM SMETA VUČIĆ ŠTO JE "OPTIMISTIČKI NAJAVIO" NAJVEĆI EKONOMSKI RAST SRBIJE! HRVATI, NIJE VAM KRIVA SRBIJA, NEGO MMF - ONI PROGNOZIRAJU VAŠU PROPAST!

Podeli vest

Hrvati ne prestaju da napadaju Aleksandra Vučića i Srbiju. Hrvatskom Jutarnjem listu danas smeta što je Vučić sinoć "optimistički najavio" najmanji ekonomski pad i najveći rast BDP Srbije

Umesto da se bore protiv pandemije koronavirusa kao sve ostale zemlje u svetu i preduzimaju mere da sačuvaju stanovništvo i ekonomiju, Hrvati i njihovi mediji se iz dana u dan bave Vučićem i Srbijom.

Portalu Jutarnji.hr smeta što je Vučić, kako kažu, "optimistički najavio" da će Srbija imati najveći ekonomski rat u celoj Evropi.

Gospodo Hrvati, pa, nije to najavio Vučić, nego Međunarodni monetarni fond. Isti taj MMF koji vama prognozira tri puta veći pad i duplo manji rast.

Dakle, MMF, a ne Vučić, MMF, a ne Srbija.

I sad je potpuno jasno šta Hrvatima najviše smeta. To što ih Vučićeva Srbija ekonomski pristiže, a u vrlo bliskoj budućnosti ćemo i da ih prestignemo. Prvi put u istoriji.

I na kraju, što Hrvati sami ne citiraju MMF? Što se oni ne bave "optimizmom"? Pa, zato što su u neuporedivo lošijoj situaciji od Srbije.

Zato što će oni ove godine, po MMF, imati devet odsto pada BDP-a! A Srbija samo tri. I dobro znaju da će Srbija i Vučić naći način da taj pad ove godine bude manji, a rast sledeće godine veći od, po MMF-u, rekordnih 7,5%!

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Podsećamo, MMF je pre tri dana objavio procenu pada BDP-a za ovu godinu, koji je izazvan pandemijom koronavirusa, kao i procenu privrednog rasta za 2021. godinu. Srbija je, prema podacima ove institucije, apsolutni lider u regionu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
smesni virus

pre 4 godine

Koga vi lazete? Pa u RH je socijala veca od prosjecne plate u vas.

Nikola

pre 4 godine

Nije bitno kolika je plata, vec sta mozes da kupis za tu platu. U Hr je sve 3 do 4 puta skuplje nego u okruzenju. Evo ti primer Slovenije, njihov minimalac je 900e kao prosecna plata u Hr, ali su im cene iste kao u Hr. U Hr se plate vestacki napumpane, i zato su vam digli cene svega 3 do 4 puta nego sto je u okruzenju.

Bozidar

pre 4 godine

Kako ne shvatate, pa Hrvati i Hrvatska nemogu nista bez nase Srpske slamke, pa se stalno hvataju za nju.

Ljubiša

pre 4 godine

Džabe hrvati kriju broj obolelih, propadne im sezona... a,meni krivooo, zabole me baš... du.. ša...

Smrad

pre 4 godine

Kod njih se struka bavi protiv epidemije, a portali pišu gluposti. Kod nas svi pišu i govore obrnuto.

aha

pre 4 godine

mene vise zanima - kada ce prosecna plata u Srbiji biti jednaka onoj u Hrvatskoj mene vise zanima - kada ce autoputovi u Srbiji biti isti kao u Hrvatskoj mene vise zanima - kada ce komentari bez cenzure da se objavljuju u Srbiji - kao u Hrvatskoj

Nikola

pre 4 godine

Pa mozes sutra da imas plate kao u Hr, ali to ti automatski znaci 3-4 puta skuplje cene svega. Jesi li siguran da zelis to? A ti se zapitaj zasto se Hrvati najmasovnije od svih iz bivse Jugoslavije iseljavaju sa Balkana ako imaju dobre plate ( od kojih ne mogu da zive) i zasto odlaze u soping u okolne drzave...

Milan

pre 4 godine

Srbija već sad ima bolje autoputeva od Hrvatskih, Hrvatsku napustaju mladi više nego Srbiju jer imaju EU članstvo, nije u Hrvatskoj med i mlijeko.

Sojka

pre 4 godine

Bas si pacenik. Mi sve imamo bolje od hrvaticica.

Bb

pre 4 godine

Molim redakciju da ne piše više ništa u vezi hrvatske i hrvata! Molim redakciju da nas poštedi pisanja o njima. Nisu vredni pomena. Novinari, ne gubite veme pišući o njima, molim vas.

Nikola

pre 4 godine

Iskreno ne znam koga briga sta hrvosi pricaju. Uvek bili i ostalo 3 klasa naroda.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija