• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

21.04.2020

18:15

STIDI LI SE BRISEL IČEGA?! NA RAČUN SRBIJE NOVE OPTUŽBE I UCENE, EU besni zbog našeg čeličnog bratstva sa Kinom, NERVIRA IH I TO ŠTO POBEĐUJEMO KORONU!

Politika

STIDI LI SE BRISEL IČEGA?! NA RAČUN SRBIJE NOVE OPTUŽBE I UCENE, EU besni zbog našeg čeličnog bratstva sa Kinom, NERVIRA IH I TO ŠTO POBEĐUJEMO KORONU!

Podeli vest

Umesto solidarnosti, pomoći i skidanja embarga na kupovinu medicinske opreme, iz Brisela se put Beograda "pakuju" nove ucene o usporavanju našeg evropskog puta, pod plaštom optužbi da ne sledimo spoljnu politiku EU i njihove demokratske vrednosti

Na meti su, pre svega, dobri odnosi koje Srbija ima sa Kinom, zemljom koja je prva reagovala i pomogla našoj državi u borbi protiv virusa korona. Ali, političke krugove u Briselu "žuljaju" i mere koje su srpske vlasti preduzele kako bi zaustavile epidemiju kovida 19, a za koje, paradoksalno, tvrde da su "nedemokratske", iako su slične odluke primenjene u mnogim zemljama, članicama EU.

Naime, najpre se oglasio 21 poslanik Evropskog parlamenta, koji su u pismu evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheiju optužili srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je "vanredno stanje uveo ne zbog borbe protiv kovida 19, već da spreči slobodu kretanja i govora i obezbedi punu kontrolu nad medijima".

Uz to, grupa poslanika, koje predvode neki od oštrih kritičara srpskih vlasti, poput Tanje Fajon i Tonina Picule, podseća da je predsednik Srbije na početku pandemije virusa korona izjavio da "evropska solidarnost ne postoji", kao i da je nastavio "spektakularnu saradnju sa Pekingom i Moskvom".

Prema nezvaničnim informacijama, tekst pisma sročio je mađarski poslanik Atila Ara Kovač, koji dolazi iz redova opozicione Demokratske koalicije i koji je žestoki kritičar premijera Viktora Orbana. Tako on u pismu pita Varheija "koje akcije namerava da preduzme kako bi osigurao da EU reaguje ne samo rečima, već i delima na ekstremne mere srpskih vlasti".

LEKCIJA IZRAELSKOG AMBASADORA HRVATIMA! Ustaški režim jedan je od najgorih, počinio je jezive stvari u Jasenovcu, MLADI HRVATI TO MORAJU ZNATI!

Ubrzo se, u sličnom tonu, oglasio i Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju. On je kao dodatni argument "povukao" i izveštaj o napretku Srbije koji treba da bude objavljen u maju, indirektno zapretivši da bi se u njemu mogle naći ocene koje bi mogle da ozbiljno uspore naše evropske integracije.

Foto: Tanjug

- EU bi volela da od Srbije vidi više približavanja prioritetima spoljno-bezbednosne politike i investicijskim i trgovinskim obavezama Unije. To će biti naglašeno u izveštaju o napretku - rekao je Bilčik, dodajući da je zabrinut za vladavinu prava.

ŠTA NAS ČEKA POSLE KORONE?! DIGITALNI PASOŠI, DRONOVI, MUŠKI I ŽENSKI DANI.... Praktične, ali i bizarne mere za povratak u život...

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže, za "Novosti", da Srbija ne bi trebalo da se obazire mnogo na bilo kakve izveštaje EU:

- Davno smo mogli da vidimo da EU nema solidarnost - kada je većina država članica priznala Kosovo. Sada je vreme da vlasti u Srbiji konačno daju odgovor na pitanje da li je EU za nas zaista budućnost kojoj treba težiti.

Ivica Dačić: Licemeri nam drže lekcije!

NA optužbe iz EU oštro je, za "Novosti", reagovao srpski šef diplomatije Ivica Dačić:
- Sve ozbiljne države, uključujući i one u EU, ograničile su neke slobode, a naročito slobodu kretanja, koja je prvi preduslov za zaustavljanje zaraze. Zato nam lekcije o demokratiji ne mogu držati ni Fajonova ni Bilčik. Naročito je licemerno optuživati Srbiju da prihvatanjem prijateljske pomoći iz Kine i Rusije izdaje nekakav evropski koncept, koji se raspao već prvog dana kada su počela umiranja u Italiji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 3 godine

Placate vi gospodo iz evropskog RAJHA cenu za sva nedela prema Srbiji koje ste uradili ali ovo je tek pocetak. Dolazice evropska bagra SA VIZAMA U SRBIJU NA ODMOR I RAD. Promenuce Srbija politiku hleba i kamena.

Samo neko iz ocaja

pre 3 godine

moze ista prigovoriti Vladi Republike Srbije, ucinila je mnogo vise uz pomoc svojih istinskih tradicionalnih prijatelja nego sto je ta ista EU ucinila za sebe samu.

Ljubiša

pre 3 godine

Ma kakva bre EU?Pa, videli smo svi kako jedni drugima kradete respiratore iz Kine, a smeta vam kad mi dobijemo nešto iz te iste Kine.

Jovo

pre 3 godine

Srbija je pronašla svoj put, možete samo da kevćete. Ovo vam je bumerang za svu nepravdu prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija je danas nova zemlja koja ima veoma moćne prijatelje.

Penzionerj

pre 3 godine

Sve su to naslednici fasisticke posasti. Bitange!!!

Dragan

pre 3 godine

Kakva Evropa!? Pa nismo, valjda, sisli sa uma!? Nas ulazak u EU (kakva je ona sada) bilo bi poslednje sto bi Srbija uradila u svojoj desetovekovnoj istoriji. Za par godina evropski fasiti bi je izbrisali sa mape sveta i udzbenika istorije.

Bane

pre 3 godine

Tu nacističku bagru treba, jednostavno, otkačiti i odustati od budalastog puta ka eu. Ta fašistička tvorevina je ionako blizu konačnog raspada.

Rale

pre 3 godine

Ma kakva EU, pa zar ne vidite da se ista raspada!

Krstaš

pre 3 godine

Сврби њих што се Србија окреће својим интересима. Производиће заштитну опрему, респитаторе, лекове... Што више будемо производили то ћемо мање увозити и зависити па и од ЕУ. Још једино пар опседнутих политичких активиста брине шта евро бирократе веле. Српски народ то никад није ни занимало.

spasitelj

pre 3 godine

evropska unije je bas kao i kosovo , nelegalna i kriminalna tvorevina , a oni o demokratiji nesto pricaju a Evropljani vec odavno demokratski izglasali raspad EU i za Bregzit i Eugzit .

Milan

pre 3 godine

Tonino Picula Hrvat optuzuje Srbiju za krsenje ljudskih prava, a Srbi u Hrvatskoj doživljavaju poniženja iz dana u dan. Ja kao Srbin iz Bosne nevidim ništa dobro u EU, mi smo za njih jeftina radna snaga i uvijek ce tako biti,koja ljudska prava koji bakra i.

micko

pre 3 godine

EU ko EU, samo pricaju a nista da urade, mada ovo sa Kinom i nije bas najjasnije... evo cak su se i Rusi posvadjali sa kinezima zbog korone, od svih zemalja sveta samo jos Srbija je "dobra" sa Kinom.....a u EU evo nemci se spravili sa koronom, brzo, efikasno i bez kineza ( nemacki testovi za koronu su 96% sigurni a kineski 85%), isto i norvezani....a EU nam je dala 15 aviona sa zastitnim sredstvima i to dzabe a kinezi 11 i to 90% sa nasom robom sto smo morali da je platimo

Buca

pre 3 godine

Ne mozemo da kazemo "ko sisa EU", to je neozbiljno, pa okruzeni smo njima sva nasa trgovina ide preko njih, drugo oni su najvise investirali u Srbiju, vecina stranih firmi je iz EU drzava, zamislite koji haos ima da se napravi ako se povuku i odu iz Srbije, ostace ljudi na ulici i ko ce biti kriv, ne EU nego onaj ko je na vlasti, ko i da je. Sa njima treba lepo, popustimo ovde-onde ali i mi od njih da trazimo sta nama treba kod njih su pare, uostalom ako gledate sta se desava, mozete da vidite da Predsednik Vucic upravo to i radi, pametan je on covek, a ne ovaj sa komentarom "ko sisa EU"

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Zvanična Srbija treba da se prema izjavama zvanične EU ponaša onako kako kaže arapska poslovica: PSI LAJU, ALI KARAVAN MIRNO NASTAVLJA SVOJ PUT.

Miro

pre 3 godine

O pokojniku sve naljepše. Bila jednom jedna EU, bio je to brod bez kormilara sa bušnim koritom plave boje posute zvezdicama sjajnim kso zvezde. Mnogi su kritikovali nacin plovidbe i kurs al nekako je " leteći holanđanin" plovio dalje. Prvi iskocise iskusni mornari koji su ostrvskog porekla i sa dugogosnjim iskustvom napustanja brodova koji tonu na vreme, svi su se pomolili za kraljicino zdravlje i napustili brod.....

zoki

pre 3 godine

Kako bi nas slatko Djilas sa njegovim lopinama prodao za saku evra , nemate pojma .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija