• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

13:42

(VIDEO) STOJIM IZA SVAKE SVOJE REČI, NE DODVORAVAM SE NIKOME! Vučić i Fabrici otvoreno o oprečnim izjavama i odnosima sa EU na početku pandemije!

Politika

(VIDEO) STOJIM IZA SVAKE SVOJE REČI, NE DODVORAVAM SE NIKOME! Vučić i Fabrici otvoreno o oprečnim izjavama i odnosima sa EU na početku pandemije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapušio je usta novinarki N1 na današnjoj konfereciji za štampu nakon sastanka sa ambasadorima EU. Tome se pridružio i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koji je rekao da činjenice govore da je EU uz Srbiju

 

Predsednik Vučić je rekao da stoji iza svake reči koju je ranije izgovorio i da je to bilo istinito, ali posle promene odluke EU ističe: "Kažem hvala na pomoći i podršci".

Vučić kaže da je o solidarnosti EU izgovorio samo pristojne reči, podsetio da su tako govorili i mnogi drugi evropski lideri, kao i sama Ursula fon der Lajen, da je solidarnost izostala u slučaju Italije.


- Mi ne treba da se dodvoravamo nikome i zato govorim ono što mislim - kazao je Vučić.

- Solidarnost je na delu u brojevima i činjenicama i to je očigledno - poručio je Fabrici na zajedničkoj konferenciji za novinare, na pitanje da prokomentariše ranije izjave predsednika Vučića o manjku evropske solidarnosti.

 

 



Fabrici je dodao i da je predsednik već odgovorio o evropskoj solidarnosti, "dao vam je brojeve i dao vam je sve brojeve o nasoj solidarnosti na delu".

- Bilo je komentara o nedostatku solidarnosti, ali ako pogledate brojeve Evropski savet je preuzeo mere i imamo jasno uputstvo da morate raditi sa drugima i Srbija zasluzuje posebno mesto i posebnu paznju - istakao je Fabrici.



- Srbija je zemlja koja pristupa EU i to je najprivilegovaniji izraz odnosa sa nekom zemljom. EU ima 1.000 poteškoća, umrlih, teska su vremena ali ako sageldamo činjenice i dalje smo uz Srbiju. Zato je Evropska komisija dala globalni odgovor od 16 milijardi, a 700 miliona evra namenjeno je za Zapadni Balkan i važan deo ide Srbiji - rekao je Fabrici.

TAJ TELEFONSKI POZIV UVELI SMO DA SE TAJKUNI NE BI PONIŽAVALI ZBOG 100 EVRA POMOĆI DRŽAVE! Vučić razvalio hejtere iz N1: SVI OSTALI NEKA OKRENU BROJ I DOBIĆE NOVAC!

 



On je rekao da su uvećani svi mehanizmi prema Srbiji, o čemu govori i zajednički sporazm o nabavkama medicinskog materijala po kome je Srbija izjednačena sa članicama EU.

- U pravom smislu to je solidarnost - istakao je Fabrici dodajući da su pozitivni ishodi da Srbiju priblizi EU, brojni mehanizmi koje smo prepoznali, i treba da radimo na toj perspektivi.

- Srbija je na EU putu i zahvalna je evropskim prijateljima na pomoći - zaključio je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07