• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2020

12:22

(VIDEO) ŠOK U SKUPŠTINI! MAJA GOJKOVIĆ PREKINULA GOVOR ANE BRNABIĆ, A ONDA LJUTITO PORUČILA POSLANICIMA: NEĆU NASTAVITI SEDNICU DOK...

Politika

(VIDEO) ŠOK U SKUPŠTINI! MAJA GOJKOVIĆ PREKINULA GOVOR ANE BRNABIĆ, A ONDA LJUTITO PORUČILA POSLANICIMA: NEĆU NASTAVITI SEDNICU DOK...

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom nastavka zasedanja parlamenta iznenada prekinula izlaganje premijerke Ane Brnabić i zatim se oštro obratila pojedinim poslanicima opozicije zbog nepoštovanja mera zaštite od koronavirusa u sali za sednice

- Izvinjavam se što ću Vas prekinuti, vrlo je važno! Pozivam poslanike da poštuju mere pod kojima održavamo ovo zasedanje. Dakle, vratite maske na lice, morate ih upotrebljavati u sali, inače ću biti prinuđena da napravim pauzu jer se ovim krše mere pod kojim držimo ovo zasedanje i mere Kriznog štaba. Neću nastaviti sednicu jer ugrožavate živote svih nas ovde. Na šta to liči da se većina poslanika pridržava svih mera, a neko daje sebi za slobodu i da ne koriste masku, a ne govore, niti rukavice. Oni koji govore mogu, zato imamo ove zaštite, ali to traje neko vreme. To što vas baš briga za vaše živote, vaše pravo, ali vi ugrožavate sve nas ovde. Maske stavite na lica i stavite rukacvice. Dobili ste ih na ulazu. Niste hteli ni temperaturu da merite, zbog tih poslanika je promenjen i način merenja temperature, šta sada izvodite?! Odnosi se na poslanike koji sede u sali već duže vreme i ne nose maske i rukavice. O tome se ne diskutuje! O ljudskim životima i merama zaštite se ne diskutuje! O čemu se tu radi?! Ne razumem to detinjasto ponašanje! Koje je to pravo veće od prava svih nas, da štitimo svoje živote i svih ljudi?! Ko je to pravo dozvolio pojedincima, ko vam je to dao?! Sa vašim životima radite šta hoćete, sa životima ostalih se nećemo igrati! Došli ste danas da biste napravili incident i to je jedina politika koju imate. Stavite maske i rukavice i da nastavimo sednicu - rekla je Maja Gojković.

Jedan od poslanika koji nisu poštovali mere je i Vojin Biljić (DJB) koji se pobunio protiv ovih mera i pokušao da uđe u raspravu. 

Foto: printscreen RTS

Takođe, pored njega su bili i Branka Stamenković i Saša Radulović, takođe bez zaštitne opreme.

Foto: printscreen RTS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 3 godine

Bravo za odluku o poštovanju mera protiv korona virusa!

šumar

pre 3 godine

Gospodjo Majo Toliko ste godins u Skupštini a još ne znate sa kim imate posla. To što pojedinci rade i ne pridržavaju se predvidjenih mera krivi ste vi . Prekinete sednicu, pozovete obezbedjenje izbacite neposlušne, a sudija mu izrekne novčanu kaznu i ne može da se poziva na imunitet, jer direktno ugrožava ostale delegate i njihove porodice. To je namerno kršenje naredjenja koje je vlada donela i namerno zaražavanje ostalih a tu može da se napiše i krivična prijava. Onaj ko neće da se ponaša u javnosti po propisima, koje je naša vlada donela, taj neka ostane kod kuće.

Marcco

pre 3 godine

Eeeh... ni Skupština nije više ono što je bila! Stavili ove pleksiglas paravane pa ne možeš više ni pošteno da zafrljačiš aparat za glasanje nekom kolegi poslaniku u glavu!

Dragan

pre 3 godine

To što je uradila je sasvim opravdano. Nije opravdano to što je i premijerka bila i bez maske i bez rukavica???

Rajko

pre 3 godine

Не знам како им се обратити,господа нису ако употребиш име "стока"онда вређаш племенита бића али је сигурно да они вређају све нас који смо у изолацији месец и по дана.

Luka

pre 3 godine

Opozicija Srbije bez ideja bez znanja i zeli svrstiti paznju samo kroz incidente,a tada ispdaju prava saka jada.Trebali ste iskoristiti ovu pauzu da nesto procitate,nesto naucite,da za govornicom privicete paznju svojim strucnim znanjem,a ne uvredama,incidetima i laprdanjem

Js

pre 3 godine

Koliko se vidi na vasoj slici ni Maja ne drzi masku ustvari i je drzi ali samo kao ogrlicu koja nicemu ne sluzi a ovamo tera druge da je stave s kojim pravom kada sve vreme ona krsi to pravilo a i mnogi drugi

SKUPŠTINA DANAS NASTAVLJA SA RADOM
Politika

SKUPŠTINA DANAS NASTAVLJA SA RADOM

U Skupštini Srbije danas će u 10 sati biti nastavljena rasprava o Predlogu odluke o potvrđivanju Odluke o proglašenju vanrednog stanja i Predlogu zakona o potvrđivanju uredbi koje je vlada donela uz supotpis predsednika Repubilke tokom vanrednog stanja.

29.04.2020

07:10

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija