• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

29.04.2020

20:51

UKIDANJE VANREDNOG STANJA SLEDEĆE NEDELJE?! Vučić: Ne bih isključio tu mogućnost! A EVO DA LI SE UKIDA I POLICIJSKI ČAS!

Politika

UKIDANJE VANREDNOG STANJA SLEDEĆE NEDELJE?! Vučić: Ne bih isključio tu mogućnost! A EVO DA LI SE UKIDA I POLICIJSKI ČAS!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Oko" na Javnom servisu gde je govorio o popuštanju mera i važnim pitanjima u doba epidemije koronavirusa

- Ne bih isključio mogućnost da ukinemo vanredno stanje tokom sledeće nedelje, ne znam koji tačno dan, a u tom slučaju neće biti ni policijskog časa više - rekao je Vučić.

On je objasnio kada će se doneti odluka o izborima.

- Pre ukidanja vanrednog stanja, u ponedeljak ću razgovarati sa predstavnicima stranaka, onda ćemo videti da zaseda i Republička izborna komisija, a nakon toga ostaje još 38 dana, to je dovoljan period. Potpuno je izvesno da do 15. juna neće niko da se igra sa ovom situacijom, dakle, da li ćete da organizujete skup sa metar i po razmaka, možda, ali nećemo sigurno da punimo Arenu - naglasio je Vučić.

On dodaje da ne razume stav pojedinih političara da se ne dolazi u Skupštinu.

- Spreman sam da razgovaram sa svakim političkim protivnikom, mogu sutra već da dođu da pričamo - rekao je predsednik. 

 

 

Ekskluzivna vest

Predsednik je saopštio i ekskluzivnu vest, a to je da je Srbija prvi kvartal završila sa rastom BDP.

- Iako je došla korona, bićemo u prve tri zemlje po stopi rasta u Evropi - rekao je Vučić.

- Ništa u svetu više neće biti isto, to mi je rekao i predsednik Makron u poslednjem razgovoru, pa čak i Angela Merkel. Iznenadićete se koliko ćemo napredovati, stizaćemo razvijene zemlje mnogo pre nego što mislite. Za nas će biti veliki problem april i maj, da bismo se digli, zato počinjemo da radimo punom parom, zato smo ostavili ljudima ovu subotu i nedelju da mogu da se pripreme za rad od ponedeljka. Moraće da bude brzo otvaranje granica. To ćemo da rešimo i brzim testovima - kaže predsednik Srbije.

Amnestija za određena lica

- Želim da se zahvalim svima koji su razumeli ovu borbu i koji su učestvovali u njoj, oni zaista jesu naši junaci, nadam se da ću imati tada ćemo razmišljati o Zakonu o amnestiji i pomilovanju za određena lica, mislim da je to mnogo važno - kaže Vučič.



Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija