• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ - D. KLJAJIĆ

08.05.2020

23:20

SPREMAO SNAJPER ZA VUČIĆA?! Posle jezivih pretnji POLICIJA UHAPSILA LUDOG ĐILASOVCA!

Politika

SPREMAO SNAJPER ZA VUČIĆA?! Posle jezivih pretnji POLICIJA UHAPSILA LUDOG ĐILASOVCA!

Podeli vest

Dragan Milošev (48) više puta na Tviteru predsedniku Srbije otvoreno zapretio ubistvom * Policija prilikom hapšenja u njegovom stanu našla skrivenu snajpersku municiju

Dragan Milošev (48) iz Beograda uhapšen je u sredu uveče zbog direktnih pretnji smrću upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a prilikom hapšenja kod njega u stanu pronađena je skrivena snajperska municija! Milošev je na Tviteru u više navrata objavljivao poruke: "Ubiti, Vučića!", zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Kako Informer saznaje, Milošev je odranije poznat policiji i već je osuđivan zbog nasilja u porodici na šest meseci, uslovno na dve godine, a prema njegovim objavama na društvenim mrežama jasno je da je reč o zagriženom pristalici Đilasovog Saveza za Srbiju.

Foto: Informer

Prema rečima našeg izvora, Dragan Milošev prilikom privođenja nije pružao otpor i priznao je delo koje mu se stavlja na teret.

Javna mržnja

Posle svakog izliva javne mržnje prema Vučiću od strane Đilasa i Obradovića, uslede pretnje njihovih poremećenih obožavalaca

Božidar Spasić, bivši operativac DB

"Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su u sredu uveče D. M. (48) iz Beograda, za koga se sumnja da je više puta direktno pozivao na društvenim mrežama na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 138 stav 3, ugrožavanje sigurnosti, Krivičnog zakonika Republike Srbije", saopštila je juče BIA.
Miloševu je određeno zadržavanje od 48 časova, a do zaključenja ovog izdanja nije saslušan jer se žalio na zdravstvene tegobe. Posle pretnje Vučiću ubistvom na Tviteru, Milošev je, inače, na komentare i savete njegovih pratilaca da obriše poruku, uzvratio:

"Ubiti smrada, govno ubiti!"

Zanimljivo je da se na njegove objave nadovezala i Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), koja je prošle godine takođe uputila jezive pretnje Vučićevoj deci, zbog čega je u zatvoru provela šest meseci.

"Je**m ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku**c kljakavu Milicu, šmokljo", napisala je ona tada sa naloga "Alexandrizam".
Komentarišući ova saznanja, bivši operativac DB Božidar Spasić ističe da se posle svakog izliva javne mržnje prema Vučiću od strana Đilasa, Obradovića i ostale "Tviter opozicije" razvija patološka mašta kod njihovih poremećenih obožavalaca.

Moj ugao

Ako želimo pravni poredak, može se primeniti Krivični zakonik, član 138, stav 3. Ali mudro bi bilo savetovati građane da smanje tenzije po pitanju različitog mišljenja, jer moramo stvari rešavati mirnim putem.

MILAN PETRIĆ,
BEZBEDNOSNI ANALITIČAR

- To se ogleda u besomučnim napadima na predsednika i njegovu porodicu, što traje već godinama. Iz tih patoloških podstrekivanja zapravo se budi mržnja kod poremećenih osoba i budi se želja za nasiljem. Oni se unesu u lik Đilasa, Obradovića i ostalih i smatraju da treba da izvrše naloge javno izrečene mržnje. Poslednji slučaj pokazuje da kod tih verbalnih pretnji ima i oružja, municije i drugih sredstava. Policija i tužilaštvo moraju u ovom i sličnim slučajevima da nađu ozbiljnu vezu između podstrekača, "Tviter opozicije" i onoga kod koga je nađena municija - objašnjava Spasić.
Bivši šef policije Marko Nicović naglašava da ove pretnje treba ozbiljno da se provere.

- Lice koje preti smrću, a koje pritom poseduje i oružje i municiju, treba shvatiti veoma ozbiljno. To lice se nikako ne može i ne sme shvatiti olako. Pretnje koje su upućene bilo kome, a posebno predsedniku jedne države, treba ispitati na sve moguće načine i pristupiti tome ozbiljno. To je praksa svuda u svetu - naglašava Nicović.

Milošev pisao 'Alahu ekber'

Uhapšeni Dragan Milošev je, kako saznajemo, 18. novembra 2015. godine na oglasnoj tabli preduzeća "Nuklearni objekti Srbije", u kojem je bio zaposlen, u hodniku i ormanu za struju crnim flomasterom ispisao poruku "Alahu ekber", kao i više uvreda na račun tadašnjeg premijera Vučića.

Ovo delo on je priznao u policiji, a obrazložio ga je nezadovoljstvom zbog male plate. Dobio je tada prekršajnu prijavu, a sa posla je suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Odranije je poznat po nedoličnom ponašanju i sklon je alkoholu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

Плашљив пас више лаје - него уједа...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija