• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2020

11:28

OVO SMO MOGLI DA VIDIMO SAMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ I U USTAŠKOJ NDH! Vučić: Fašističko divljanje SZS, svi građani treba da ga osude! (VIDEO)

Politika

OVO SMO MOGLI DA VIDIMO SAMO U NACISTIČKOJ NEMAČKOJ I U USTAŠKOJ NDH! Vučić: Fašističko divljanje SZS, svi građani treba da ga osude! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja



Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

- Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja - rekao je Vučić.

On je i od svih političkih predstavnika u Srbiji zatražio da osude incident jer, kako je naveo, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.

- A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Nemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobedi fašizam i da je uveren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka.

- Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome verujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše dece - zaključio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ogorceni smo

pre 3 godine

na uzaludne postupke nekolicine ljudi, njihovo fizicko nasilje je samo ruzna slika koju salju u svet

Rajko

pre 3 godine

Boze ti hvala uskoro ce izbori. Pokazace narod njima nece ni preci cenzus. To ce im biti racun za ovo ponasanje. Siledzije uskoro cete videti sta narod misli o vama.

Nenad

pre 3 godine

Može narod da osudjuje do prekosutra, ali to ne pije vode. Prestanite da se krijete iza naroda i preduzmite nešto. Izdajte naredjenje policiji, neka ih pohapse, tužilaštvo da ih optuži za rušenje poretka ili šta već, a sud da osudi na dugogodišnje kazne zatvora. Pa dosta je bre više Boškovog fašizma

englezii

pre 3 godine

Gospodine Vucicu mi kao gradjani cemo sigurno na samo jedan nacin na izborima da im pokazemo gde im je mesto ! Pri tome mi jako dobro znamo i poznamo sve zlotvore koji ce po mome misljenju dobiti koacno crveni karton !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15