• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

11.05.2020

23:00

OTKRIVAMO KO ZAPRAVO STOJI IZA NAPADA NA DRŽAVU! Izveštaj 'Fridom hausa' u kojem se pljuje Srbija pisao novinar BIRN-a

Politika

OTKRIVAMO KO ZAPRAVO STOJI IZA NAPADA NA DRŽAVU! Izveštaj 'Fridom hausa' u kojem se pljuje Srbija pisao novinar BIRN-a

Podeli vest

Godišnji izveštaj međunarodne organizacije 'Fridom haus', u kojem se brutalno napada država Srbija i vlast optužuje za korupciju i političku represiju, nisu pisali nikakvi strani eksperti, već novinar BIRN-a iz Beograda Miloš Damnjanović, otkriva Infomer

Godišnji izveštaj međunarodne organizacije 'Fridom haus', u kojem se brutalno napada država Srbija i vlast optužuje za korupciju i političku represiju, nisu pisali nikakvi strani eksperti, već novinar BIRN-a iz Beograda Miloš Damnjanović, otkriva Infomer!

Iako ga je Glas Amerike predstavio kao analitičara 'Fridom hausa', reč je pre svega o novinaru BIRN-a, redakcije poznate po konstantnim neargumentovanim, hejterskim napadima na aktuelnu vlast. Sam Damnjanović 'istakao se' već i lažnim izveštavanjem o navodnoj korupciji u okviru kineskog projekta 'Pojas i put'.

Smeta mu Kina

Miloš Damnjanović u svom jednostranom izveštaju brutalno napao državu Srbiju i optužio je za navodne 'prljave poslove' s Kinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u 'Ćirilici' na TV Hepi, rekao je da 'bismo videli kako bi izveštaj naprasno postao najpozitivniji na svetu samo da smo okrenuli leđa Kini'.

- Nije dobra vest to što je 'Fridom haus' svrstao Srbiju u zemlje hibridnih režima s autoritarnom vlašću. S pažnjom sam pročitao izveštaj. Reč je o političkoj deklaraciji u kojoj ima zanimljivih stvari, ali stvarno ne razumem kako su kamere za nadzor dokaz navodnih prljavih poslova Srbije i Kine. Ne razumem zaista šta i kako da odgovorim na to... - rekao je Vučić.

I dok se sam Damnjanović i njegov šef Slobodan Georgiev nisu oglašavali ovim povodom, urednik portala 'Antidot' Marko Matić kaže da je, s obzirom na to ko su autori izveštaja i koji argumenti su upotrebljeni u njemu, jasno da je on politički motivisan i činjenično neutemeljen.

- Metodološki i faktografski nedostaci u potpunosti su urušili kredibilitet kako samog izveštaja, tako i organizacije koja stoji iza njega - ističe Matić.

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da se u pitanje mora dovesti kompetentnost novinara BIRN-a koji je pisao ovaj izveštaj.

- U izveštaju se pominje političko-ustavni sistem, govori se o ugroženosti ljudskih prava i urušavanju demokratije i demokratskih vrednosti u Srbiji. Sve prikazano u tom izveštaju ne pruža objektivnu sliku Srbije. Najbolji dokaz o kakvoj se diktaturi radi u Srbiji jeste činjenica da svako može da piše šta hoće, da su protesti održavani u vreme policijskog časa, a da nikome nije falila ni dlaka sa glave, da protivnici ove vlasti kukaju na diktaturu, a ujedno prebijaju poslanike vladajuće većine. Da li tako izgleda diktatura? Ne bih baš rekao... - zaključio je Spasić.

Lažni profesor Karapandža lažima opet kleveće Srbiju!

Lažni profesor Raša Karapandža optužio je na Tviteru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da parama poreskih obveznika plaća bilborde zahvalnosti Kini, koje je zapravo postavila redakcija Informera!
On je objavio fotografiju bilborda naše redakcije koji su širom Beograda i Srbije postavljeni u znak zahvalnosti kineskom predsedniku Si Đinpingu, i uz nju napisao: "Na ovom bilbordu vidite novac poreskih obveznika koji je bačen na promociju brata Sija, dok sada (Aleksandar Vučić, prim. aut.) tvituje kako je EU kul."
Da se lažni profesor ne razume ni u porez, kao ni u to šta je novac građana, upravo je pokazao ovim tvitom, jer budžet redakcije Informera nema nikakve veze sa budžetom Republike Srbije!
Redakcija Informera će ove nedelje ponovo postaviti ove bilborde širom Beograda i čitave Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje anunaki

pre 3 godine

Sve je to policija kriva, da su na demonstracijama bar jednoj zeni pucali u glavu bili bi medju prvima u svetu u demokratiji kao Amerika .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija