• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2020

11:59

VUČIĆ U PALATI SRBIJA: Ne zanimaju me Tačijevi snovi, NISAM DOKTOR PA DA SE BAVIM NEČIJIM SNOVIMA! (VIDEO)

Politika

VUČIĆ U PALATI SRBIJA: Ne zanimaju me Tačijevi snovi, NISAM DOKTOR PA DA SE BAVIM NEČIJIM SNOVIMA! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon svečanog prijema medicinskih radnika iz Kovid bolnica u Palati Srbija odgovarao je na pitanja novinara

Upitan da prokomentariše kritike na račun borbe protiv epidemije, od strane dela opozicije, Vučić je rekao:

- Uvek je bilo mnogo onih kibicera koji stoje sa strane i dobacuju. Uvek ih je bilo više od onih koji vredno rade, koji se trude... Ali slava i čast idu onima koji rade, a ne onima koji dobacuju - rekao je Vučić.

Ponosan sam na to što su radili Kon, Kisić i ostali, napravili su ozbiljan posao, kazao je predsednik Vučić na konferenciji za medije.

Foto: Tanjug

Ponosan sam na činjenicu da testiramo mnogo ljudi, juče smo testirali 7.000 ljudi, kako mislite da neko u regionu ima onda više zaraženih, kazao je Vučić.

Kaže da je to jedini zdrav pristup, i da ne razume one koji lažu sebe da bi spasili sezonu.

- Možemo i mi da testiramo 300 ljudi dnevno, pa da imamo 5,6 zaraženih.

837 miliona evra investicija u prvom kvartalu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je nivo investicija u prvom kvartalu ove godine dostigao 837 miliona evra.

Prema njegovim rečima to je za 3,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Rekao je da treba imati na umu da smo u martu, kao i ceo svet, imali epidemiju korona virusa.

- Naravno da će biti problema do kraja godine na nivou investicija, sa izvozom, ali manje nego što smo očekivali - podvukao je Vučić.

Rekao je da će ulaganjima država da podstiče privredu, kao i takozvanim helikopter novcem i povećanjem plata u zdravstvu da podstakne potrošnju.

Što se ekonomije tiče, kazao je da u Srbiji neće biti negativnog rasta, i da mnogi ne veruju jer imaju mentalitet zbog kog misle da je u Srbiji sve najgore.

- Prošli smo teške reforme, zato ćemo biti najuspešniji - kazao jeVučić.

Foto: Tanjug

Predsednik je prokomentarisao i izjavu Hašima Tačija da sanja Medveđu, Bujanovac i Preševo kao deo tzv Kosova.

- Što se snova tiče nisam doktor i ne zanimaju me snovi, bilo čiji, nek ostane na snovima. U Medveđi živi 6 odsto Albanaca, pod kakvim sporom su Bujanovac i Preševo, nisam primetio da jesu, ne razumem o čemu se radi - kazao je Vučić na pitanje o navodnom predlogu o razmeni 17 srpskih sela sa tzv Kosovom, koje bi navodno time dobilo Medveđu, Bujanovac i Preševo.

Kazao je da američkog ambasadora Godfrija poštuje i da nikada nije osetio pritisak sa njegove strane povodom Kosova.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija