• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2020

18:45

RUSIJA ODMAH STALA UZ SRBIJU, ČIM JE LAŽNA DRŽAVA DOBILA VLADU! Zaharova pozvala pokrovitelje Prištine da utiču na njih da se "dozovu pameti"!

Politika

RUSIJA ODMAH STALA UZ SRBIJU, ČIM JE LAŽNA DRŽAVA DOBILA VLADU! Zaharova pozvala pokrovitelje Prištine da utiču na njih da se "dozovu pameti"!

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Prištine da zabrani ulaz vozilima koji prevoze srpsku robu ako na dokumentaciji nije naznačeno "Republika Kosovo", rekavši da je to nedopustivo ponašanje i pozvala je Brisel i Vašington da utiču na Prištinu da se ova mera ukine

- Pozivamo, između ostalog, i pokrovitelje Prištine, a to su pre svega Brisel i Vašington, da utiču na njih kako bi se ove mere, koje mi tumačimo kao destruktivne, ukinule - saopštila je Zaharova na press konferenciji.

Ona je dodala da je kao rezultat ove mere obustavljeno snabdevanje severa Kosova proizvodima iz Srbije koji su od životne važnosti.

Navela je i da Beograd sa razlogom odbacuje sve zahteve Prištine da se u dokumentaciji navodi "Republika Kosovo", budući da takva mera nije u skladu sa Rezolucijom 1244, a nije ni u skladu sa dogovorima koji su postignuti tokom minulih pregovora Beograda i Prištine.

- Smatramo takvo ponašanje prištinskih vlasti nedopustivim, jer nanosi ogromnu štetu svim građanima bez obzira na njihovu etničku pripadnost, a pored toga, nisu ni u skladu sa svim dogovorima koji su postignuti uz učešće međunarodne zajednice.

Politički analitičari smatraju da poruka Moskve nije slučajno poslala ovu poruku baš u ovom trenutku. Oni to tumače kao podršku Sbiji u trenutku kada Brisel i EU pripremaju ultimativan nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

(VIDEO) SRBIJA ČEKA I S-300 - OBNOVA RATNE AVIJACIJE I PVO PRI KRAJU! Ovo će posebno obradovati Amere i NATO... Sad će moći samo da nam...

- Rusija je ovim jasno poručila da neće ostaviti Srbe na cedilu, ali i da se kosovski čvor ne može rešiti bez nje, a pogotovo ne na štetu Srbije. Treba imati u vidu da je Priština dobila novu vladu koja je pod potpunom kontrolom Vašingtona i Brisela i da je njen jedini zadatak da postigne dil sa Beogradom - kaže sagovornik Informera.. 

On podseća da će specijalnom izaslaniku američkog predsednika Donalda Trampa, Ričardu Grenelu, i izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku sada će biti odvezane ruke da mogu više da reaguju i češće se susretnu sa pregovaračima kako bi utvrdili kako i kojim ritmom bi se nastavili pregovori.

Foto: Reuters/AP fotomontaža

- Moskva preko Zaharove jasno poručuje da pažljivo prati dešavanja i da ništa ne može biti odlučeno bez njene dozvole, odnosno pristanka Beograda - kaže on.

FRANCUSKI SUD STAO UZ SRBIJU I ŽESTOKO OPTUŽIO AMERE! Kapetan Frikono umro je zbog uranijuma na Kosovu KOJI JE POSEJAO NATO!

Treba imati u vidu i da je u lažnoj državi toku sukob "svi protiv svih". Tako Bivši premijer Aljbin Kurti poručuje da je nova vlada u Prištini beskorisna  i da neće prihvatiti primopredaju sa nekim koga je razrešio dok je bio premijer. Istovremeno, predsednik lažne države Hašim Tači traži od Kurtija da napusti "uzurpiranu" funkciju, optužujući ga, istovremeno, za  zločinački poduhvat, a predsednica parlamenta Vjosa Osmani, koja je odbila da predsedava sednicom na kojoj je izabrana nova prištinska vlada, optužuje Tačija i ekipu za veleizdaju i da rade za Beograd.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Bravo za Ruse i Rusiju. Sve su to gospođo Zaharova ista govna samo drugačije upakovana

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija