• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

08.06.2020

23:20

NAJCRNJE LICEMERJE! STRAŠNO POKVAREN PLAN ĐILASOVACA! BEDNICI BEDNI! Izgubili Kosovo, a sad bi da ruše Vučića na temi Kosova!

Politika

NAJCRNJE LICEMERJE! STRAŠNO POKVAREN PLAN ĐILASOVACA! BEDNICI BEDNI! Izgubili Kosovo, a sad bi da ruše Vučića na temi Kosova!

Podeli vest

Đilas, Tadić, Jeremić, Stefanović i ostali "lideri" opozicije, u vreme čije vlasti je Kosovo postalo lažna država, sada Vučića proglašavaju izdajnikom i nadaju se da će izgubiti vlast upravo na temi KiM

Lideri i liderčići žute opozicije u vreme čije vlasti se Srbija praktično bila odrekla svoje južne pokrajine sada žele da sruše predsednika Aleksandra Vučića upravo na temi Kosova!?
 

Tajkun Dragan Đilas, ali i Boris Tadić, Vuk Jeremić i Borko Stefanović sve češće optužuju Vučića da je "izdajnik koji će predati Kosovo"?! Oni više i ne kriju da je Kosmet njihova jedina politička strategija, da im je plan da sačekaju da Vučić padne pošto bude primoran da prihvati nepovoljno kosovsko rešenje.
 

Nismo isti, nikako nismo

Za razliku od onih koji već osam godina pričaju da ću nešto da izdam, znao sam da čuvam državne i nacionalne interese
Aleksandar Vučić


Oni nas uništili
Osim što je reč o besprizornom politikantstvu i jeftinoj trgovini ključnim nacionalnim pitanjem, na delu je i najstrašnije licemerje žute opozicije. Oni u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost (koju je do 2012. priznalo više od 100 zemalja, među kojima i brojne svetske sile poput SAD, Velike Britanije i Nemačke), oni koji su postavili granicu između centralne Srbije i Kosova sada bi da koriste južnu pokrajinu za otimanje vlasti!?! Podsetimo, kada je Tadić bio predsednik Srbije, postavljeni su granični prelazi tamo gde ih nikada nije bilo - na Jarinju i Brnjaku, i to u režiji Borka Stefanovića, a pred Međunarodnim sudom pravde Srbija je 2010. godine doživela debakl zbog "genijalnog" pitanja Vuka Jeremića o legalnosti kosovske nezavisnosti.

Foto: Tanjug


Reagujući na to što ga na temi Kosova "sačekuju" upravo oni koji su utrli put odvajanju južne srpske pokrajine, predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je najmanji problem srušiti njega, ali da niko neće i ne može srušiti postignute rezultate.
- Mojim političkim protivnicima važnija je moja lična ili politička sudbina od ključnih državnih pitanja za Srbiju i rešenja kosovskog pitanja. Šta sam ja to po pitanju Kosova izgubio što oni nisu izgubili odavno i da li je nešto od toga već vraćeno ili u međuvremenu stabilizovano?! Desetostruko je danas manje incidenata na KiM nego što je bilo ranije, desetine manje Srba je progonjeno, izbodeno nožem ili napadnuto nego u prethodnom periodu. Pritom, Kosovo i dalje nema stolicu u UN. Za razliku od onih koji već osam godina pričaju da ću nešto da izdam, znao sam da čuvam državne i nacionalne interese, gurajući pritom zemlju napred - rekao je Vučić na TV Prva.

Vučić na Putinov poziv 24. juna u Moskvi

Vučić će 24. juna u Moskvi prisustvovati Paradi pobede na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija se snažno protivi pokušaju revizije istorije. Borićemo se da istina opstane... - rekao je juče predsednik posle razgovora sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je preneo Putinov poziv.

Foto: Rojters

 

On je dodao da nas očekuje šest meseci teške političke borbe za naše najvažnije nacionalne interese i za prava našeg naroda na Kosmetu.
- Borićemo se čvrsto i snažno za KiM, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rešenja i toga moramo da budemo svi svesni. Kritizeri neka nastave po svom, a ja kao predsednik neću da imenujem ljude koji su uništili šanse za Kosovo... - naglasio je Vučić.


Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da pokušaj opozicije da Vučića predstavi kao izdajnika uopšte nije iznenađujući.
- Ta priča postoji već osam godina i do sada nije proizvela neke rezultate. Tema izdaje je sada aktivirana jer je Priština ukinula takse i mere reciprociteta i najavljuje se nastavak dijaloga. Međutim, problem za opoziciju jeste to što ih stvarnost demantuje tokom prethodnih osam godina. Niti je bilo ko izdao Kosovo, niti je išta lošija pozicija Srbije u odnosu na 2012. godinu, kada su SNS i Vučić došli na vlast i nasledili stanje koje su nasledili. Situacija je danas čak i popravljena u odnosu na ono što je zatečeno - objašnjava Stanković.

Podmladićemo SNS, građani su nezadovoljni lokalnim šerifima

 

Aleksandar Vučić je najavio da će SNS promeniti mnogo toga uvođenjem mladih snaga:
- Građani su nezadovoljni "lokalnim šerifima", bahatošću ljudi na lokalu, ali i nekih državnih funkcionera. Radićemo zato i na podmlađivanju stranke, predstavićemo svoje mlade lidere. I "Koka-Kola" svake godine u svojoj centrali zameni 15 odsto zaposlenih. Mora se uvek zanoviti i sveža krv ubaciti. Kada ste 15 godina na istom mestu, nemate više entuzijazam.


Neodgovorno i proizvoljno
Poslanik SNS Aleksandar Marković kaže da je postalo smešno slušati od Đilasa, Jeremića, Tadića i ostalih iz opozicije kako će Vučić izdati i priznati nezavisno Kosovo.
- Punih osam godina slušamo od njih istu priču. Čak su u nekoliko navrata potpuno neodgovorno i proizvoljno navodili konkretne datume kada će se to desiti. Posebno je licemerno kada o toj temi govore oni koji su bili na vlasti kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost. Tadašnje nesposobno rukovodstvo, predvođeno Tadićem, Jeremićem, Borkom Stefanovićem i ostalima, direktno je odgovorno za stanje u kojem se danas nalazimo i čije posledice još osećamo - zaključuje Marković.
 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad

pre 3 godine

Ako je bilo ko "izgubio Kosovo", o čemu onda to Vučić pregovara?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija