• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2020

22:00

ŠOK! OVAJ SRPSKI POLITIČAR BIO JE MILJENIK MEDLIN OLBRAJT! Američka državna sekretarka pozvala ga da "POPRIČAJU NASAMO", a onda poslala...

Politika

ŠOK! OVAJ SRPSKI POLITIČAR BIO JE MILJENIK MEDLIN OLBRAJT! Američka državna sekretarka pozvala ga da "POPRIČAJU NASAMO", a onda poslala...

Podeli vest

Nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt poznata je javnosti na Balkanu, u našoj zemlji posebno, još od NATO bombardovanja 1999. godine. Ona je i nakon pada Slobodana Miloševića sa čela Jugoslavije bila vodeća političarka Amerike, a u večerašnjoj emisiji "Ćirilica" tadašnji ministar u DOS-ovoj vladi Velimir Ilić otkrio je do sada nepoznate detalje o njoj. U tome mu je pomogao i lider radikala Vojislav Šešelj koji je takođe bio gost ove emisije

Foto: Printscreen

Šešelj je pitao Ilića kako je uspeo da "izgubi" od Hašima Tačija naklonost Olbrajtove, a Čačanin je objasnio šta se u to vreme događalo.

- Tadašnji političari u tim godinama nakon bombardovanja u zvaničnim posetama Americi su pričali da je kod nas sve super, da živimo odlično, da je sve dobro. Jednom prilikom i ja sam bio tamo i ona je pitala kako je u Srbiji, a ja sam rekao "Katastrofa. Ništa nemamo. Nemamo gorivo, naftu, putevi su nam razrušeni od tenkova, mostovi srušeni. Nemamo sredstava". Ona je bila iznenađena pa me je pitala da ostanem da porazgovaramo nasamo, a posle je organizovala da nam se dostavi novac i gorivo - rekao je Ilić.

Foto: Printscreen

Lider radikala ispričao je jednu anegdotu o bivšoj državnoj sekretarki Amerike

- Mi iz Vlade 1999. godine smo sakupljali novac da se Olbrajtovoj kupi neka skupocena ogrlica kako bismo je odobrovoljili da agituje za srpske interese, ali onda smo saznali da je ona u emotivnoj vezi sa Hašimom Tačijem, pa smo tada shvatili da nema smisla da kupujemo bilo šta - u svom stilu ispričao je Šešelj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Borac R SRPSKE

pre 3 godine

ISKRENO DVE VECE BUDALE. MARIC NIJE MOGAO NACI.

Ljuti Četnik

pre 3 godine

Žalosno je u šta se pretvorio taj Marić kao novinar u režimski but plug zove tog dosovca Krstića u emisiju ne može da se čuje druga strana medalje.... prpa boje sns botovi da im Šešelj i Ilić ne bi izneli prljavi veš u javnost. Ko je taj Krstić da se on ubacuje u svaku drugu rečenicu šta se on pita koji K.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17