• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2020

09:11

SLAVKO GAK: Sektor obrazovanja preporođen tokom vlasti SNS

Politika

SLAVKO GAK: Sektor obrazovanja preporođen tokom vlasti SNS

Podeli vest

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak ocenio je da je sektor za obrazovanje i dečiju zaštitu u Beogradu doživeo preporod dolaskom SNS na vlast 2013. godine i dodao da se decenijama čekalo da počnu značajnija ulaganja u ovaj sektor.


Kako i sam smatra, situacija u glavnom gradu danas je potpuno drugačija jer grad Beograd za funkcionisanje sektora obrazovanja i dečije zaštite odvaja 25 milijardi, a to je gotova četvrtina budžeta grada Beograda.


"Ponosni smo na to, danas je obuhvat dece u predškolskom obrazovanju 73 odsto. Primera radi, samo 2013. godine u predškolskom obrazovanju je boravilo svega 45 odsto dece. Za nepunih osam godina došli smo u situaciju da je gotovo 30.000 dece više u predškolskom obrazovanju", rekao je Gak.

On je rekao da se i dalje intenzivno radi na unapređenju ovog sektora i naglasio da je pokrenut projekat izgradnje 17 novih predškolskih ustanova, gde svaka opština treba da dobije novu predškolsku ustanovu.

Naveo je da se prvih pet predškolskih ustanova već gradi, na Čukarici, Rakovici, Novom Beogradu, Zemunu i Obrenovcu, a i ostalih 12 opština na teritoriji grada Beograda će dobiti svoje predškolske ustanove.

"Pored toga, dugo se pričalo o osnovnoj školi Leštane koja je najveća investicija u 2019/2020. godini. To je bila jedna neuslovna baraka, pravi primer kako se rukovodilo ovim sektorom do 2013. godine", rekao je Gak.

On je naveo da se na mestu te neuslovne barake sada gradi potpuno nova škola.

"Taj projekat će nas koštati 540 miliona dinara i prvog septembra ove godine deca će krenuti u novu školu. Takođe, jedan od većih problema koji nam je ostavljen jeste osnovna škola u Mirijevu. Pre mesec dana smo dobili poslednja tri dela parcele na kojima će se izvršiti eksproprijacija i gde ćemo formirati parcelu za izgradnju nove škole u Mirijevu", podsetio je Gak, prenosi SNS u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STEFANOVIĆ: SNS jednako vodi računa o svakom delu Srbije
Politika

STEFANOVIĆ: SNS jednako vodi računa o svakom delu Srbije

Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović poručio je danas u Mirijevu da samo glas za listu „Aleksandar Vučić - Za našu decu" garantuje nastavak rada na velikim infrastrukturnim projektima, saopštio je Gradski odbor SNS

13.06.2020

19:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija