• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2020

16:00

VUČIĆ PORUČIO: U Pariz putujem ujutru, NOĆ ĆU PROVESTI U PREDSEDNIŠTVU, NE PLAŠIM SE PROTESTA!

Politika

VUČIĆ PORUČIO: U Pariz putujem ujutru, NOĆ ĆU PROVESTI U PREDSEDNIŠTVU, NE PLAŠIM SE PROTESTA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će umesto večeras u Pariz na sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom otputovati sutra, a noć će, kako kaže, provesti u zgradi Predsedništva, kako bi pokazao onima koji su najavili proteste za popodne da ih se ne plaši



Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih.

- Ja pozivam ljude da ne izlaze na demonstracije, ne zato što ih se plašim, ja ću biti ovde, putovaću ujutru u Pariz umesto večeras, biću manje odmoran za razgovore sa Makronom, samo da bih vam pokazao da se nimalo ne plašim nikoga i ničega, jer sam odabran od naroda i znam koliku podršku imam za odgovornu politiku i za politiku uspeha pristojne, moderne i normalne Srbije - poručio je Vučić.

Istakao je da će u Pariz i Brisel otić ne da bilo šta izda, kako su mu sinoć na protestu uzvikivali, već da se bori za Srbiju, KiM, naš narod i interese naše zemlje.

- To je moj posao i moja politika i to ću da radim, jer neću dozvoliti bilo kome ko sebe naziva ekstremistima, ljotićevcima i ostalima da nam drže patriotske pridike i lekcije - rekao je Vučić.

Ponovio je da sinoćni protesti nisu imali nikakve veze sa koronom i najavljenim merama, te podsetio kako su brzo našli rešenje kada su se stuudenti požalili da žele da ostanu u domovima.

Još jednom je uputio molbu građanima da se ne okupljaju danas, jer je, ističe, danas drugi najgori dan od početka epidemije u našoj zemlji, jer je broj zaraženih 357 lica, 11 preminulih i 118 ljudi na respiratorima.

- Taj broj se svakog dana drastično uvećava, Beograd je najveći problem, molim da se ponašaju odgovorno - rekao je Vučić i poručio da će država dozvoliti okupljanja, ali ukoliko su bez nasilja i napada na policiju.

Poručio je političarima koji pozivaju na protest da ako misle da će na taj na silu da postignu rezultate jer, kako kaže, Srbija više nije zemlja koju će "uzdrmati" do temalja grupe ekstremista i nekoliko spoljnih službi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17