• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2020

16:50

U TELEFONU IMALI SLIKE ADOLFA HITLERA I RAZNOG ORUŽJA! Saslušani Izraelac i Ukrajinac koji su učestvovali u neredima u Beogradu!

Politika

U TELEFONU IMALI SLIKE ADOLFA HITLERA I RAZNOG ORUŽJA! Saslušani Izraelac i Ukrajinac koji su učestvovali u neredima u Beogradu!

Podeli vest

Danas u periodu od 10 do 13 sati saslušani su izraelski državljanin Roman Levin (21) i Artur Furman (18) koje je BIA sinoć privela zbog učešća u nasilničkim demonstracijama u Beogradu, saznaje Informer

Sa Levinom i Furmanom obavljen je informativni razgovor zbog narušavanja javnog reda i mira tokom nasilničkih protesta u Beogradu.

Kako saznajemo, oni su više puta negirali izvršenje dela.

S tim u vezi, izjavili su da u Beogradu borave turistički, kao i da planiraju odlazak do Bukurešta u Rumuniji, a zatim i do Bugarske.

Takođe, prema našim saznanjima, pregledom njihovog prtljaga između otkriveno je da Furman poseduje ručno izrađene mape, šifarnik morzeove azbuke i crteže raznog naoružanja i vojne opreme.

Shodno tome, tokom razgovora je izvršena i forenzika njihovih telefonskih kartica, dok forenzika samih telefonskih aparata nije obavljena s obzirom da oni nisu pristali da daju pristupne kodove za otključavanje telefona.

Furman je, tvrdi naš izvor, dobrovoljno pristao da pokaže fotografije sa njegovog telefona u kome se nalaze slike vođe Trećeg rajha Adolfa Hitlera, kao i raznog oružja.

Inače, Levin je istakao da je godinu i po dana bio na odsluženju vojnog roka u izraelskog armiji, ali je uvidom u javno dostupne izvore otkriveno da je nakon 18 meseci provedenih u toj armiji odbio dalje služenje zbog protivljenja izraelskoj okupaciji Palestine, zbog čega ga je izraelski vojni sud osudio na trideset dana zatvora.

Podsetimo BIA je privela izraelskog državljanina Romana Levina (21), rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana (18), rođenog u Kirgistanu zbog učestvovanja u jučerašnjim nasilnim protestima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gradjanin

pre 3 godine

Uhapsili heroje bravo drzavo ljudi cim ne vole okupacije makar i suparnicke drzave to su izdajnici po vama

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Svako voli da je u prijateljstvu i voli da se druži sa onima koji isto ili bar slično razmišljaju i imaju ista ili slična ubeđenja, pa to važi i za organizatore i učesnike ovih protesta u Srbiji a važi i za sadašnju srpsku opoziciju: svi oni bi da imaju ubojito oružje i da brzo i lako uklone političkog protivnika (da uklone Aleksandra Vučića, naprimer) i postanu vlast a Adolf Hitler i nacizam su njima najbolje državno uređenje koje žele u budućnosti (naprimer, u državi Srbiji).

Nebojsa

pre 3 godine

Kakve veze ima da li hteo da da ili je odbio da da pristupne kodove telefonu. Jednostavno se otkljuca i ne pita se terorista molbom da otkrije pristupnr kodove. I nema govora o tome da se s njima razhovara lepo, nego treba na ameticki nacin, na britanski, bas na navin njihovih mentora

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija