• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2020

21:37

JEDAN OD NAJTEŽIH HAKERSKIH NAPADA NA SAJT INFORMERA! Poslato 40 miliona upita sa IP ADRESA, IZA NAPADA STOJI OZBILJNA ORGANIZACIJA!

Politika

JEDAN OD NAJTEŽIH HAKERSKIH NAPADA NA SAJT INFORMERA! Poslato 40 miliona upita sa IP ADRESA, IZA NAPADA STOJI OZBILJNA ORGANIZACIJA!

Podeli vest

Trenutno je na sajt informer.rs izvršen jedan o najjačih hakerskih napada do sada. U roku od skoro sat vremena na sajt informer.rs je poslato više od 40 miliona upita sa IP adresa koje su "maskirane" kao adrese iz Brazila i Singapura

Prema izveštajima naše IT podrške napad je odlično organizovan, izvršen je sa velikog broja IP adresa koje su "maskirane" i za kratko vreme, što ukazuje da iza njega stoji ozbiljna organizacija.

Cilj ovakvih napada je da se se serveri na kojima je hostovan informerov sajt "zaguše" i da se onemogući prikaz sadržaja posetiocima sajta.

Napad je započeo u 20:15 i trajao do 21:20, i sve vreme se broj direktnih upita na hosting servere povećavao.

Ovo nije prvi put da se ovakavi napadi dešavaju, ali ono što karakteristiše ovaj napad jeste da je savršeno izveden.

Naša IT podrška je i dalje u stanju pripravnosti jer očekujemo da će se napadi ponoviti.

Zahvaljujemo se svima na razumevanju zbog prekida pristupa sadržajima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pavle

pre 3 godine

Ahahahahaha. Pa to košta 10 evra da se kupi. Ruke im se pozlatile

Net

pre 3 godine

Dok se pravo(krivo)slavci međusobno gaze.....Mondo.rs Turci već doneli odluku: AJA SOFIJA za manje od 24 sata postaje džamija?

ergej

pre 3 godine

al lazete mamu vam jebem ,kao i onaj krmak na pinku

Apolitičan

pre 3 godine

Momci iz Informerove IT službe, jedan mali savet od kolege, koristite Cloudflare, ili neki sličan servis, Hetzner (vaš ili provajder firme sa kojom poslujete) nema adekvatnu zaštitu protiv ovakve vrste napada. Dakle, povežite Cloudflare, i redovno menjajte IP adrese servera, sve što se da maskirati - maskirajte, u inat stoci! A što se tiče ovog napada, iza njega sigurno stoji grupa razmaženih klinaca sa tatinom karticom, zakupili su neku vrstu botneta, malo su ih potpalili ovi protesti pa se garant zbog toga osećaju kao heroji. Srpski Anonimusi, nema šta, kapa do poda! Smatram da nije u pitanju neka organizacija niti išta slično, već su to klinci koji ne znaju šta će od sebe od dosade... Jedno je protestvovati i iznositi svoje mišljenje, uništavanje tuđe imovine je nešto sasvim drugo.

Marko

pre 3 godine

Evo da ostavim komentar jer niko ne ostavlja komentare na vase vesti.

zz

pre 3 godine

dns poisoning na sbb-u, sa cloudflare dns-om radi normalno

cyberpunk

pre 3 godine

Ko još veruje Dezinformeru? Vi i DDoS napadi?? Baš će hakeri napasti trećerazredni tabloid koji piše o silikonskim pevaljkama i rijaliti kriminalcima. U to mogu da poveruju samo krezavi penzioneri!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija