• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

11.07.2020

18:45

SPECIJALNI RAT! OPASNE NEISTINE KOJE TREBA DA DOVEDU DO HAOSA! STRAŠNE LAŽI ĐILASOVACA!

Politika

SPECIJALNI RAT! OPASNE NEISTINE KOJE TREBA DA DOVEDU DO HAOSA! STRAŠNE LAŽI ĐILASOVACA!

Podeli vest

Izmislili da Andrej Vučić nadgleda proteste u Beogradu i naređuje žandarmima. Sliku našminkane manekenke objavili kao žrtvu policije. Širili laž da je umro mladić prebijen na protestu. Slagali da je vlast slala padobrance na demonstrante. Tvrde i da je lažirana smrt oca ministra policije Stefanovića

Mediji i pojedinci bliski lideru SZS, tajkunu Draganu Đilasu bombarduju poslednjih dana srpsku javnost stravičnim lažima sračunatim na to da izazovu opšti haos u zemlji!

Kako bi po svaku cenu omasovili svoje nasilne proteste, đilasovci su od početka nedelje plasirali niz jako opasnih dezinformacija. I iako su uhvaćeni u svim tim lažima, oni uporno nastavljaju da plasiraju gebelsovske podmetačine.

Morbidne dezinformacije

Tako je u četvrtak 9. jula uveče propagandni bojkotaški portal "Direktno" masno slagao da je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa balkona Predsedništva posmatrao proteste ispred Skupštine i odatle komandovao žandarmima!?!

Prljava kampanja SZS

Puštanjem monstruoznih izmišljotina hoće da uzdrmaju državni aparat i diskredituju, pre svega, predsednika Vučića
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Nedugo potom utvrđeno je da se na fotografiji koju su pokušali da podmetnu zapravo nalaze pripadnici Vojske Srbije, i to potpukovnik Goran Čolić i zastavnik Miodrag Trkulja, koji su u Predsedništvu boravili po službenoj dužnosti pošto kao pripadnici Vojne policije obezbeđuju taj objekat.

Dan ranije poverenica SZS za Bor Irena Živković na Tviteru je objavila sliku, navodno, isprebijane devojke sa protesta. Istina je, međutim, da je reč o manekenki koja reklamira "filmsku šminku". Njena slika preuzeta je sa jednog tajlandskog reklamnog sajta, što su tviteraši, srećom, vrlo brzo otkrili.

Među onima koji su širili bezočne laži o protestima našao se, nažalost, i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić". On je na Tviteru podmuklo napisao:

moj ugao
ACA MARKOVIĆ
POSLANIK SNS

Nije prvi put da se lideri tog dela opozicije služe najprljavijim lažima protiv Aleksandra Vučića, ali poslednjih nekoliko dana su zaista prevršili svaku granicu u izmišljanju bizarnih laži.

- Na Fejsu kruži vest da je onaj na mučki način pretučeni dečko podlegao povredama. Da li imate njegovo ime, neki podatak, pravu info?". Jurić je time na perfidan način izneo tešku optužbu da je jedan demonstrant preminuo posle sukoba sa policijom, premda je u tom trenutku već bilo poznato da je živ i zdrav i da stepen povreda uopšte nije toliko veliki kao što su đilasovci tvrdili.

Najmorbidnija laž Đilasovih simpatizera bila je ipak da je Branko Stefanović, otac ministra policije Nebojše Stefanovića, lažirao sopstvenu smrt!?! Đilasovci su otišli toliko daleko u svojoj bolesti i paranoji da su tvrdili da Branko Stefanović uopšte nije ni umro, već da je planski puštena lažna vest o njegovoj smrti kako bi on pobegao u Južnu Ameriku i tako izbegao nekakvu odgovornost!? Da bi to dokazali iskoristili su činjenicu da na sajtu beogradskih groblja nije objavljen termin Stefanovićeve sahrane na Novom bežanijskom groblju. Oni su pritom pokvareno prećutali da po propisima svaka porodica zbog zaštite privatnosti ima pravo da traži da se podaci o sahrani preminulog ne objavljuju.

Konačno, poplavu strašnih dezinformacija zaokružila je i laž da je elitna 63. padobranska brigada Vojske Srbije 8. jula odbila naredbu da učestvuje u suzbijanju demonstracija u Nišu. Tu laž su istog momenta demantovali i Ministarstvo odbrane i sam ministar Aleksandar Vulin.

- Niko 63. padobranskoj brigadi nikada nije naredio ništa što nije u skladu sa zakonom i pravilima službe, pa tako nisu mogli ni da odbiju bilo koje naređenje. Svi pripadnici 63. padobranske brigade poštuju svoju državu, sprovode zakon i sprovode sva naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, načelnika Generalštaba, ministra odbrane i nadležne komande - poručio je Vulin.

Neverovatne izmišljotine

Komentarišući ovu prljavu kampanju, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da đilasovci stravičnim lažnim vestima pokušavaju da uzdrmaju državni aparat.

Tadićeva savetnica: Boško je folirant

Marina Komad, savetnica za medije lidera SDS Borisa Tadića, raskrinkala je šefa "Dveri" Boška Obradovića i napisala da je on najveći pozer i folirant srpske političke scene.
"Boško, koji uvek nekako sedne ili padne baš pred kamerom (?), poručuje da stranke ne bi trebalo da se ističu i da bi trebalo tako da se sedi što je duže moguće. Kao i uvek daje savršen recept za trošenje socijalne energije i gušenje protesta u besmislu", upozorila je Komadova na Tviteru.

- Oni na ovaj način, puštanjem monstruoznih izmišljotina hoće da uzdrmaju državni aparat i diskredituju, pre svega, predsednika Vučića. Cilj im je da pokažu kako njegova vlast nije zasnovana na Ustavu i demokratskim načelima. Takođe, hoće da pokažu nekakvo "monstruozno lice vlasti", ali i da na taj način pojačaju, odnosno podstaknu ljude da na protest izađu u što većem broju. Kada se vide laži koje su plasirali, jasno je da je to rukopis SZS i ovaj vid političke borbe će postojati dok je i tog saveza - zaključuje Stanković.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija