• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2020

07:30

NA KOJIM TEMELJIMA CRNA GORA ŽELI DA GRADI SVOJU KUĆU: NA ANTIFAŠISTIČKIM ILI NA SVETOSAVSKIM? JEDNO S DRUGIM NE IDE! Vulin: Koje vrednosti svetosavlja ugrožavaju crnogorsku nacijU?!

Politika

NA KOJIM TEMELJIMA CRNA GORA ŽELI DA GRADI SVOJU KUĆU: NA ANTIFAŠISTIČKIM ILI NA SVETOSAVSKIM? JEDNO S DRUGIM NE IDE! Vulin: Koje vrednosti svetosavlja ugrožavaju crnogorsku nacijU?!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu premijera Crne Gore Duška Markovića da su ''antifašizam i svetosavlje suprotstavljeni'' upitavši kako su Srbi, odrasli na svetosavlju, svuda gde su živeli, a posebno u Crnoj Gori, podigli antifašističke ustanke.


''Veliki vezir osmanskog carstva Sinan-paša naredio je da se na Vračaru spale mošti Svetog Save, predsednik Vlade Crne Gore, Duško Marković u Podgorici, rodnom mestu Stefana Nemanje, napisao je da su antifašizam i svetosavlje jedno drugom suprostavljeni'', naveo je juče Vulin reagujući na autorski tekst Markovića u podgoričkoj ''Pobjedi''.


Vulin dodaje da Marković, pošto je veći deo svog života proveo kao Srbin, sigurno može da odgovori koje su vrednosti svetosavlja suprotstavljene antifašizmu i koje vrednosti svetosavlja ugrožavaju crnogorsku ili bilo koju naciju.

SKANDAL! MARKOVIĆ poistovetio SVETOSAVLJE sa fašizmom! Milogorci u ŠOVINISTIČKOM DELIRIJUMU, ozbiljnije je nego što izgleda!

''I kako je to Srpska pravoslavna crkva nametnuta u Crnoj Gori i kome? Onaj ko zna da otpeva ''Nad Kraljevom živa vatra seva'' mogao bi da nauči i Himnu Svetom Savi'', poručio je ministar Vulin.

Marković je u autorskom tekstu za ''Pobjedu'', povodom Dana državnosti Crne Gore 13. jula, napisao da u današnjoj Crnoj Gori ne može nijedna religijska organizacija presuđivati da li je neki zakon, donesen u demokratskoj proceduri u parlamentu - ustavan ili antiustavan.

''Ne radi se o tome da u Crnoj Gori bilo ko ugrožava pravoslavce, niti ispovedanje pravoslavne vere u bilo kom pravoslavnom hramu, niti pravni položaj bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako'', napisao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Ništa od ovoga ne ide sa ustaštvom! To je problem ovih novih "crnogoraca"! Grade državu na temeljima ustaštva! Svi njihovi predci su bili Srbi iz Crne Gore, to jest Crnogorci! A i oni su do juče bili isto to, e sad oće da su oni neka viša rasa, više se nakrali para, sad više oni nisu "obični"! Nema ovo više veze sa Crnom Gorom, njima je samo OBRAZ CRN, ustaše veće od ustaša, to su oni, to je ova vlast u njihovoj lijepoj!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija