• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.07.2020

15:13

(VIDEO) NIKO U SRBIJI NIJE PREMINUO ZATO ŠTO NIJE BILO RESPIRATORA! PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: U pitanju su montstruozne optužbe i laži

Politika

(VIDEO) NIKO U SRBIJI NIJE PREMINUO ZATO ŠTO NIJE BILO RESPIRATORA! PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: U pitanju su montstruozne optužbe i laži

Podeli vest

Niko u Srbiji nije preminuo zato što nije bilo respiratora - rekla je premijerka Brnabić

Premijerka je konferenciju započela odgovorom na "montstruozne optužbe i laži koje su plasirane preko strane medijske agencije", a o tome da je osoba preminula u KC Zemun jer nije bilo respiratora.

- Želim da građanima kažem da, tokom čitave borbe protiv koronavirusa, nije postojala osoba koja nije dobila podršku respiratora ako je to bilo potrebno. Ne postoji nijedna osoba koja je preminula jer nije bilo respiratora, ili čekajući na njega - izjavila je Brnabić.

Ističe da Srbija ima, i imala je, dovoljno respiratora u svakom trenutku.

- Ovo nam je bilo posebno važno u borbi i lično sam morala da odgovorim na ovo. Bilo nam je važno to da nikada naši zdravstveni radnici ne dođu u situaciju da biraju ko će preživeti jer nema dovoljno respiratora. To smo videli u nekim zemljama, i bogatijim od naše, ali mi nikada nismo došli u tu situaciju - kaže premijerka, dodajući da je ono što je plasirano u stranom mediju, čista laž.

Foto: printscreen RTV Pink

Ističe i da neće dozvoliti da se Srbija unižava iz politčkih razloga.

- Nije mi jasno zašto to dolazi od jedne strane novinske agencije, iz zemlje koja je trpela strašne posledice i koja ima više od 30.000 umrlih od korone - rekla je Brnabićeva i dodala da je ta zemlja imala ogromnu stopu smrtnosti.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

Makro misli da će se izvući tako što još manipuliše sa smrću svog oca. Pa otac ti se u grobu prevrće zbog toga šta si ti postao. Neka mu je jaka zemlja, a ti debilu trebalo bi da bar malo pomaže da imaš prema njegovim senima.

laki

pre 3 godine

Na konferenciji za štampu videli smo ludilo pojedinih novinara a naravno prednjacio je novinar N1. Obzirom da je AFP primenio njihov nacin izvestavanja, plasiranjem notornih lazi, sto je inace manir TV N1, nije ni cudo da da je N1 to prihvatio sa zadovljstvom. Međutim, Premijerka im je odgovorila onako kako su i zasluzili, navodecim im desetak lazi koje su objavili u poslednji desetak dana. Pa gospodo iz N1 vreme je da vasem mentoru Djilasu kazete jednom, dosta bre narucivanja izvestaja. Nece N1 trajati ovde doveka, a onda ce vas Djilas odjaviti kao istrosenu djubrad.

petar

pre 3 godine

A da promenis sledeci put korisnicko ime laki da ne botijes sve sa jednog, mozes upisati bilo koje drugo ime. Pozdrav za osobu koja nece odobriti komentar.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija