• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2020

19:53

PLENKOVIĆEV GOVOR JE DOKAZ DA SE HRVATSKA NIJE SUOČILA SA SVOJOM ZLOČINAČKOM PROŠLOŠĆU! Linta: Ništa se neće promeniti u odnosu prema Srbima u toj zemlji!

Politika

PLENKOVIĆEV GOVOR JE DOKAZ DA SE HRVATSKA NIJE SUOČILA SA SVOJOM ZLOČINAČKOM PROŠLOŠĆU! Linta: Ništa se neće promeniti u odnosu prema Srbima u toj zemlji!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je govor hrvatskog premijera Andreja Plenkovća danas u Kninu jedan u nuzu dokaza da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom i ustaškom prošlošću i da se ništa neće promeniti u odnosu prema preostalim Srbima u Hrvatskoj, a kamoli prema proteranim Srbima

Linta je naveo u saopštenju da je Plenković ponovio niz bezočnih laži o akciji Oluja, poput toga da je to bila pravno legitimna, vojno neizbežna i politički neophodna akcija u ratu koji je nametnuo velikosrpski režim Slobodana Miloševića.

- Hrvatska će sramno, skandalozno i nerazumno učešće Borisa Miloševića na proslavi u Kninu da koristi kao argument u svetu da je politički predstavnik Srba priznao da je proterivanje njegovog naroda bilo opravdano i legitimno - ocenio je Linta.

Linta ističe da je potrebno da Srbija pokrene aktivnu borbu u međunarodnoj zajednici za istinu o dešavanjima devedesetih godina 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije.

On ukazuje da brojne činjenice pokazuju da je glavni krivac za rat u Hrvatskoj proustaški režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez Srba na ustaškim načelima.

- Tuđmanov režim je izvršio agresiju na srpski narod u Hrvatskoj koji je bio prinuđen da vodi odbrambeni rat.

Tzv. domovinski rat nije nikakav odbrambeni i oslobodilački već osvajački i zločinački rat s ciljem ubijanja i proterivanja Srba sa svojih vekovnih područja i otimanja, pljačkanja i uništavanja srpske imovine", istakao je Linta.

Prema njegovim rečima, zločinačka akcija "Oluja" nije ni legalna ni legitimna, jer je Hrvatska napala zaštićenu zonu Ujedinjenih nacija s ciljem etničkog čišćenja srpskog naroda ognjem i mačem.

Linta podseća i da je Hrvatska od završetka rata donela niz zakonskih i podzakonskih propisa samo da bi sprečila masovan povratak proteranih Srba u svoje krajeve u čemu je u uspela u najvećoj meri.

- Učešće malog broja Srba u hrvatskim vojnim i paravojnim formacijama je bruka i sramota za njihove časne pretke i za čitav srpski narod - ocenio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Promeniće se odnosi sigurno, pa ni neprijatelj ne poštuje izdajnike! Tako da tek sada neće imati nikakva prava! A ovaj Milošević i Pupovac ustaše, pokušavaju da izvuku ličnu korist.

Maks

pre 3 godine

Kakav moze biti covek koji izda svoje poreklo svoje korene? A Hrvatcka je bolesna tvorevina od koje bezi i njen narod rasut po evropi.

PLENKOVIĆ O SPREMLJENOJ USTAŠKOJ IKONOGRAFIJI ZA "PROSLAVU" U KNINU: Očekujem da majice HOS-ovaca reguliše protokol!
Balkan

PLENKOVIĆ O SPREMLJENOJ USTAŠKOJ IKONOGRAFIJI ZA "PROSLAVU" U KNINU: Očekujem da majice HOS-ovaca reguliše protokol!

Hrvatski pemijer Andrej Plenković očekuje da zvaničnim protokolom sutrašnjeg obeležavanja godišnjice zločinačke vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svetskog rata, pripadnici HOS-a na toj ceremoniji budu obučeni u majce koje je za tu priliku pripremilo Ministarstvo branitelja ili, kako kaže, majice svojih jedinica

04.08.2020

11:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija