• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.08.2020

21:19

HARADINAJ SMENJUJE TAČIJA, SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI! Na ruku mu ide i optužnica protiv Hašima - OVO NIJE SLUČAJNO!

Politika

HARADINAJ SMENJUJE TAČIJA, SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI! Na ruku mu ide i optužnica protiv Hašima - OVO NIJE SLUČAJNO!

Podeli vest

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj može biti kandidat za kosovskog predsednika, saopšteno je nakon sastanka saveta te stranke održanog u Prištini

Zamenik predsednika ABK-a Ardijan Đini izjavio je da postoje inicijative da Haradinaj bude kandidat za predsednika.

Prema njegovim rečima, moguće su nove okolnosti kada je u pitanju izbor predsednika, čak iako ne bude potvrđena optužnica protiv aktuelnog predsednika Hašima Tačija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Svi se nadamo da optužnica neće biti potvrđena, ali ipak za četiri ili pet meseci moramo da uđemo u proces izbora predsednika - rekao je Đini.

Haradinaj je na Fejsbuk profilu potvrdio da on može biti kandidat za predsednika.

PAKLENI PLAN PRIŠTINE, PROVOCIRATI SRBIJU I ČEKATI PAD TRAMPA! Šiptari namerno izazivaju političku krizu, ubeđeni su da će izbori u Americi sve promeniti!

- Verujem da ću biti kandidat za predsednika, ako se o tome raspravlja na osnovu ustava, to smatram velikom odgovornošću i posebna mi je čast - napisao je Haradinaj.

Partneri unutar vladajuće koalicije na Kosovu, Alijansa za budućnost Kosova i Demokratski savez Kosova, nisu se dogovorili oko pozicije predsednika, nakon što Tačiju istekne mandat u proleće 2021. godine.

Specijalizovano tužilaštvo je krajem juna saopštilo da je 24. aprila prosleđena na potvrđivanje optužnica za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova Kadri Veseljija i još nekih bivših pripadnika OVK, čija imena nisu objavljena.

PUTINOV ŠAH MAT, SUDBINA AMERIČKOG FED U RUKAMA RUSIJE! Bankari u neverici, Moskvu podržalo 13 zemalja! OVO BI MOGAO DA BUDE KRAJ AMERIKE?!

Tači je naveo da će, ako optužnica protiv njega bude potvrđena, podneti ostavku na mesto predsednika.

Podsetimo, Haradinaj je jedan od vođa OVK i protivi se svakom dogovoru Srba i Albanaca, osim da Beograd bezuslovno prizna lažnu državu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Haradinaju Srbija samo može da prizna doživotni zatvor. U Rusiji na primer. A Kosovo? Kosovo je srpsko i tu šiptara neće biti.

PLAŠI ME ŠTO MEĐUNARODNA ZAJEDNICA ĆUTI NA IDEJU VELIKE ALBANIJE! Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica, TO PREDSTAVLJA BEZBEDNOSNU PRETNJU
Politika

PLAŠI ME ŠTO MEĐUNARODNA ZAJEDNICA ĆUTI NA IDEJU VELIKE ALBANIJE! Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica, TO PREDSTAVLJA BEZBEDNOSNU PRETNJU

Vojska Srbije godinama jednovremeno patrolira sa predstavnicima Kfor i kreće se po tačno utvrđenoj liniji koja se unapred zna, kaže ministar odbrane. Ističe i da bi Priština volela da kosovska policija, koju inače sporazumi ne prepoznaju, patrolira sama administrativnom linijom, kako bi je, u tom slučaju, mogli nazvati granicom.

11.08.2020

09:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija