• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2020

12:02

VUČIĆ POZVAO PUTINA NA OTVARANJE HRAMA SVETOG SAVE! Predsednik Srbije: Hvala što vam ništa nije bilo teško i hvala što volite Srbiju!

Politika

VUČIĆ POZVAO PUTINA NA OTVARANJE HRAMA SVETOG SAVE! Predsednik Srbije: Hvala što vam ništa nije bilo teško i hvala što volite Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas da se očekuje da će ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovati otvaranju Hrama Svetog Save u oktobru, ukoliko epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona bude povoljna


Vučić je novinarima prilikom obilaska Hrama na Vračaru rekao da se u oktobru obeležavaju i dani zajedničke pobede u Drugom svetskom ratu.


"Očekujemo, ako bude sve u redu sa borbom protiv virusa korona, a na dobrom smo putu, da i ruski predsednik Vladimir Putin bude ovde prilikom otvranja Hrama", rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu i da će srpski narod sa velikom radošću dočekati otvaranje Hrama na Vračaru.

 


Zahvalio je ruskim prijateljima i partnerima na podršci i pomoći na uređenju Hrama.

"Hvala što vam ništa nije bilo teško i hvala što volite Srbiju, čini mi se, odmah posle Rusije. Mi vaš trud i rad nikada nećmo zaboraviti", poručio je Vučić ruskim partnerima.

 

 


Istakao je da će Hram Svetog Save biti mesto na ponos svakom Srbinu, pravoslavcu, ali i svakom čoveku druge vere, jer je to, kaže, mesto mira i molitve.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Micka

pre 3 godine

Narod srbije bi voleo da dodje Putin na otvaranje Hrama Svetog Save...

Marija

pre 3 godine

Jedan od najvaznijih i najlepsih medju manastirima, crkvama i hramovima je najpoznatiji i cuveni hram Svetog Save, koji vole da posete kako domaci tako i strani turisti.

Sandi

pre 3 godine

Naravno da bih voleli da dodje Putin na otvaranje Hrama Svetog Save...

Branko

pre 3 godine

Srbija i Srpski narod su zahvalni predsedniku Rusije na svoj pomoci i podrsci kada nam je ista trebala, nadamo se da ce prihvatiti poziv naseg predsednika, doci, i da cemo imati priliku da ga ugostimo i pozdravimo u velikom broju kako i dolikuje kada prijatelj dolazi u goste.

BozaB

pre 3 godine

Nas veliki pravoslavni prijatelj uvek je dobrodosao.

srna

pre 3 godine

Bice nam cast da ga ugostimo i radujemo se njegovom dolasku!

Marko

pre 3 godine

Vladimir Putin je najpopularniji strani politicar u Srbiji, ruski predsednik je do sada iskoristio mnogo prilika da svetskoj javnosti skrene paznju na pojedine cinjenice koje se ticu Srbije. Ova poseta ce dodatno "zacementirati" ondnose nase dve zemlje.

Jela

pre 3 godine

Nadam se od srca dolasku Putina. Pravoslavlje i nasa vera pobedjuje kakvi kod da su napadi.

Ivan

pre 3 godine

Svaka cast sto ste pozvali prijatelja Srbije....

petra

pre 3 godine

Zahvaljujuci dobroj saradnji drzave i crkve Hram Svetog Save ce uskoro zasijati u punom sjaju.

Jelka

pre 3 godine

Bice nam velika cast i zadovoljstvo da docekamo ruskog predsednika Putina. Veliku zahvalnost dugujemo nasim ruskim prijateljima na nesebicnoj pomoci!

Ana

pre 3 godine

Prisustvo predsednika Rusije na otvaranju Hrama Svetog Save samo bi još više uveličalo događaj otvaranja naše najznačajnije svetinje.

Prvoborac

pre 3 godine

Putin je gost koji bi trebao biti neizbežan na otvaranju ovako velike svetinje.

Filip

pre 3 godine

Srbija će prirediti veličanstven doček predsedniku Putinu. Radujem se njegovom dolasku.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija zaista želi da građani Srbije žive bolje.Srbija ima predsednika koji zaista želi da građani Srbije žive bolje.

Dejan

pre 3 godine

Nadam se da će naš narod imati prliku da se zahvali predsedniku Rusije Putinu na svoj pomoći i podršci kada nam je ista trebala, nadam se da će prihvatiti poziv Aleksandra Vučić, doći, i da ćemo imati priliku da ga ugostimo i pozdravimo u velikom broju kako i dolikuje kada prijatelj dolazi u goste.

100 GODINA JE TREBALO DA SE OVO PRIVEDE KRAJU! Vučićeva SNAŽNA PORUKA PRAVOSLAVNOM SVETU: Naš Hram Svetog Save će biti NOVA SVETA SOFIJA
Politika

100 GODINA JE TREBALO DA SE OVO PRIVEDE KRAJU! Vučićeva SNAŽNA PORUKA PRAVOSLAVNOM SVETU: Naš Hram Svetog Save će biti NOVA SVETA SOFIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej obišli su danas radove na uređenju unutrašnjosti Hrama Svetog save, a predsednik je tom prilikom izjavio da je ponosan na to što je država preuzela najveći teret za završetak izgradnje hrama Svetog Save, kao i da je u prethodne tri godine u Hram uloženo više nego u prethodnih 60 godina

20.08.2020

11:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17