• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2020

14:12

NIŠ PRVI PUT U ISTORIJI DOBIJA GRADONAČELNICU! Dragana Sotirovski staje na čelo grada!

Politika

NIŠ PRVI PUT U ISTORIJI DOBIJA GRADONAČELNICU! Dragana Sotirovski staje na čelo grada!

Podeli vest

Dragana Sotirovski, dosadašnja načelnica Nišavskog upravnog okruga, izabrana je danas za gradonačelnicu Niša


Prvi put u svojoj istoriji Niš je dobio gradonačelnicu, za koju je danas na sednici glasalo 56 odbrnika, dok je četiri bilo protiv. Za zamenicu gradonačelnice izabrana je Dušica Davidović.


Pre početka obraćanja nove gradonačelnice u gradskom parlamentu, minutom ćutanja odata je pošta sugrađanima preminulim od infekcije kovid 19. Sotirovski se zahvalila stranačkim kolegama na predlogu da ona bude gradonačelnica Nisa, kao i vrhu stranke koja je taj predlog podržala.

 

Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

"Načinili smo prvi korak, napisali prvi list važne knjige koju ćemo zajedno pisati naredne cetiri godine", rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da ih ne čeka lak posao, da se nastave napori da se Niš vrati na put i mesto koje mu pripada.

"Započet oporavak grada doneo je nove fabrike, radna mesta, novi Klinički centar, renoviran Dom zdravlja, izgrađen Naučno-tehnološki park, podignuta čitava stambena naselja", rekla je ona.
 

Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

Dodala je da je broj nezaposlenih smanjen sa 37.000 na 23.000.

Navela je da će se nastaviti sa otvaranjem novih radnih mesta, a budući da se, uz sve izazove, svet sada suočava i sa korona virusom, istakla je da su potrebni nova vizija i novi projekti za novi Niš, koji je prepoznat kao regionalni, inženjerski, centar Srbije, koji se dinamično razvija i privlači mlade ljude, a razvoj bazira na ekonomiji zasnovanoj na znanju.

Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC


"Niš treba da bude moderan grad i da uz podršku države ponovo postane prepoznat kao motor razvoja jugoistočne Srbije", poručila je Sotirovski.

Ona je navela da su u njen tim dobrodošli svi koji zaista žele da Niš napreduje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!
Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!

Demokratski nacionalni komitet DNC, mogao bi formalno da nominuje Džoa Bajdena za svog predsedničkog kandidata već 21. jula, sa ciljem da stane na kraj spekulacijama o mogućoj smeni nakon lošeg učinka aktuelnog predsednika u nedavnoj televizijskoj debati sa republikanskim rivalom Donaldom Tramp.

02.07.2024

08:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija