• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2020

11:51

NAŠA DECA NEĆE U ŠKOLU S MASKAMA! Grupa roditelja zapretila zbog najavljenih mera!

Politika

NAŠA DECA NEĆE U ŠKOLU S MASKAMA! Grupa roditelja zapretila zbog najavljenih mera!

Podeli vest

Školska godina samo što nije počela, a već se pojavljuju neočekivani problemi. Naime, grupa roditelja, okupljena oko udruženja Vakcine Info žestoko se usprotivila obaveznom nošenju maski koju je za đake propisalo ministarstvo prosvete

U saopštenju objavljenom na svojoj Fejsbuk stranici, članovi ovog udruženja iznose sumnju da će se preporučene mere poštovati, ali i da će njihova krajnja reakcija biti povlačenje dece iz škola!

Uz pomenuto saopštenje, roditeljima je ponuđen i blanko formular izjave kojom se zabranjuje svaki vid ugrožavanja zdravlja deteta tzv. školskim pritiskom.

ĐACI, IPAK, NEĆE MORATI DA NOSE SPECIJALNE MASKE! Dr Kon demantuje: Učenici u školi mogu da imaju bilo kakve maske

- Zbog najavljenog "drugog talasa pandemije", osnovano sumnjamo da će škole biti primorane da postupaju prema korona protokolu, koji je u vidu "Uputstva Ministarstva prosvete za uslove covid pandemije", dostavljen svim školama u Srbiji. Njime se naglašava obavezno nošenje maski, dezinfekcija, merenje temperature, a najzabrinjavajuće je obavezno prijavljivanje učenika koji imaju simptome prehlade - tzv. "covid ambulanti", uz prethodno izolovanje deteta u zasebnu školsku "korona sobu"!!!??? - stoji u saopštenju, uz kojem se dalje nastavlja:

Obzirom da su ovakvi uslovi za nas neprihvatljivi, nećemo slati našu decu u škole a u narednom periodu zahtevaćemo i zamrzavanje školske 20/21. godine, jer smatramo da ni tzv. "on line" i TV nastava nisu primeren način zdravog vaspitanja i obrazovanja naših najmlađih.

Kako među članovima udruženja "NoVa" ima i roditelja koji su primorani da decu ipak vode u školu, pripremili smo ovu IZJAVU (overiti u dva primerka kod sekretara škole, jedan ostaje njima, drugi roditelju), kojom se zabranjuje svaki vid ugrožavanja dečijeg psihofizičkog zdravlja i integriteta, tzv. školskim "kovid protokolom".

Ostajete zdravi i odlučni,
Pravni tim udruženja
"Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju".

Foto: Facebook/Vakcine Info

Inicijativi se pridružilo i članstvo udruženja "Živim za Srbiju", koji smatraju da nošenje maski treba da bude dobrovoljno.

OVO JE NAJTRAŽENIJA STVAR za sve koji kreću u školu 1. septembra! A nisu ni knjige, ni pernice!

- Roditelji koji smatraju da će na taj način zastititi decu, slobodni su da deci stave masku, ali isto tako roditelji koji sumnjaju u te preporuke i ne smatraju da je to neophodno, imaju pravo da to ne rade - rekla je psihijatar dr Jovana Stojković.

Ova inicijativa nije srpski patent, budući da je u SAD veliki broj ljudi protiv nošenja maski, a da su se stvari otrgle kontroli svedoči snimak prodavačice koja moli kupca da stavi masku, dok joj on otpozdravlja nacističkim pokretom ruke.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

Dotični roditelji nikako da shvate da u ovoj zemlji ne odlučuje manjina. Drugo, Socijalizam i samoupravljanje je završeno pre 30 godina. Probudite se malo i počnite da se ponašate kao sav normalan svet. Pa i na teniskim turnirima, deca skupljači lopti, nose maske jer je organizator tako propisao. I sa time niko nema problem. Zato, ako propisanog necete da poštujete, budite spremni da se suočite i sa posledicama. Dosta he bilo "ovo hoću, a ovo neću" .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija