• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2020

12:34

NISMO SVESNI NAŠE TEŠKE POLITIČKE SITUACIJE, BORIMO SE U NEMOGUĆIM USLOVIMA! Vučić: Da li stvarno mislite da se ne plati CENA ZA ONE KOJI SU POTPISIVALI AKTE?!

Politika

NISMO SVESNI NAŠE TEŠKE POLITIČKE SITUACIJE, BORIMO SE U NEMOGUĆIM USLOVIMA! Vučić: Da li stvarno mislite da se ne plati CENA ZA ONE KOJI SU POTPISIVALI AKTE?!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa delegacijom BiH rekao da će u Beloj kući u Vašingtonu 4. septembra biti razgovora o ekonomskim temama, ali i da ne isključuje mogućnost da će se pojaviti i neka druga tema

 

- U Beloj kući biće razgovora o ekonomskim temama, ali ne isključujem mogućnost da će se pojaviti i neke druge teme, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da nismo svesni teške političke situacije koja je pred nama i da se borimo u nemogućim uslovima da sačuvamo interese Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Kada postavite pitanje zašto Kosovo ima pravo na otcepljenje, a neko drugi ne, moram da kažem da nemam odgovor. Da li je bio kriv Milošević onda, ili Tadić pre nekoliko godina... Imamo dvostruke aršine - rekao je Vučić.

Kako je rekao Vučić, niko ne može da da odgovor zašto jedna strana može a druga ne može da pokreće pitanje otcepljenja.

- Uvek ste imali različite aršine, kao što je to i danas. Neke zemlje se javno hvale rušenjem režima u drugim zemljama. Da Srbija to uradi, ne bih samo ja bio žigosan već cela zemlja.

Mi, kako je rekao, moramo da razumemo da se na pravdu ne pozivamo.

- Zaboravite na pravdu u međunarodnim odnosima. Ja sam to postavio kao pitanje nekoliko puta, zašto neki imaju pravo a neki ne? Jedan veliki evropski lider mi je rekao: Aleksandre, sve si u pravu, ali raspored snaga ni tebi ni Srbiji ne ide u prilog - naveo je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako je kazao, moli sve Srbe da dobro razumeju našu poziciju.

- Insistiraću na miru, na razgovoru sa Bošnjacima. Važno je da razumemo jedni druge, i da razgovaramo jedni sa drugima - naveo je predsednik Srbije.

Kako je istakao, neće biti novih "Oluja" i proterivanja srpskog življa.

- Imamo tešku situaciju pred sobom, mislim da nismo svesni te situacije. Juče sam bio ponosan i srećan zato što je nemački ministar energetike pohvalno govorio o srpskim rezultatima. Ali ljudi u Srbiji ne razumeju šta se dogodilo 1999. godine, pravimo se da ne razumemo ni šta se desilo 2008. godine. Zato je naša pozicija užasno teška. Ko god misli da je isto sa Kosovom devedesetih godina i danas, nije - istakao je Vučić.

Kako je kazao, našom delimičnom kapitulacijom smo rešili deo priče. Vučić je podsetio i na dane kada je proglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

- Nisam usplašen za svoje mesto, uvek sam se borio srčano, samo molim ljude da budemo racionalni i pametni, i da ne očekujete da će neko u SAD, Nemačkoj ili Francuskoj da promeni mišljenje - istakao je Vučić.

Kako je upitao, "je l vi stvarno mislite da se ne plati cena za one koji su potpisivali akte".

- Nama je potreban mir, imaćemo rast - kaže Vučić

BONUS VIDEO:

NAJPOZNATIJI SRPSKI DETEKTIV OTKRIVA TAJNE SVOG POSLA! Pomogao sam baki (82) da uhvati deku (84) u preljubi! (VIDEO)

EKSKLUZIVNI INTERVJU - Aleksandar Vučić o Kosovu i podršci zapadnih sila

ALEKSANDAR VUČIĆ U EKSKLUZIVNOM INTERVJUU: Ne postoje dobijeni izbori! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Situacija je zaista teska ali to nije razlog da odustanemo.

Prvoborac

pre 3 godine

Zna se ko je i kada potpisivao nešto na štetu Srbije i time nas definitivno uveo u zonu bez povratka.Sada ti isti glume poštenje i velike rodoljube.Sramota.

kralj

pre 3 godine

Ni Rusija,ni Kina,ni 5 zemalja Eu neće promeniti mišljenje,zar nije vrhunac licemerja tražiti to od nas od zemalja koje su nas razorile i zatrovale za vek vekova,zato ako treba -zdravo unija i pravi zaokret prema našim istinskim prijateljima u svetu koji su nam se našli i u ovom vremenu pandemije,hvala predsedniku Siju i predsedniku Putinu

Lena

pre 3 godine

Srbija je danas u jako nezavidnom polozaju zahvaljujuci prethodnim rezimima.

Ivana

pre 3 godine

Puna podrška Aleksandru Vučiću koji vodi tešku borbu za očuvanje mira i stabilnosti, koji zaista želi da građani Srbiije i regiona žive u miru i stabilnosti. Vreme je da Srbija što više u izgradnju infrastrukture.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija