• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2020

07:32

VUČIĆ NA BLEDSKOM STRATEŠKOM FORUMU JEDAN OD GLAVNIH GOVORNIKA NA LIDERSKOM PANELU! Večeras se sastaje sa Janšom, POSEBAN SASTANAK sa Lajčakom

Politika

VUČIĆ NA BLEDSKOM STRATEŠKOM FORUMU JEDAN OD GLAVNIH GOVORNIKA NA LIDERSKOM PANELU! Večeras se sastaje sa Janšom, POSEBAN SASTANAK sa Lajčakom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Sloveniji, gde će sutra učestvovati na Bledskom strateškom forumu (BSF), sastaće se večeras s predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom


On će potom biti na svečanoj večeri koju premijer Janša priređuje za šefove delegacija Evropske narodne stranke (EPP), uz predsednike vlada Bugarske i Mađarske Bojka Borisova i Viktora Orbana.

U ponedeljak će Vučić biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu 15. Bledskog strateškog foruma "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".



Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Ðuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Foto: printscreen Twitter/BledStratForum ·

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Organizatori Bledskog strateškog foruma ranije su poželeli dobrodošlicu predsedniku Srbije Vučiću tako što su mu na Tviter profilu BSF-a napisali: "Dobrodošli na Bled, gospodine predsedniče".

Forum se ove godine održava 31. avgusta i zbog trenutne situacije traje samo jedan, umesto dva dana.

Foto: Tanjug

Skup će se fokusirati na regionalnu saradnju u EU i budućnost EU nakon Bregzita i epidemije korona virusa, a planirana je i debata o sajber bezbednosti, budućnosti i bezbednosti EU i jačanju transatlantskih odnosa.

Razmatraće se pitanje evropske bezbednosti posebno u smislu razvoja evropskih odbrambenih kapaciteta i saradnje između EU i NATO-a, kao i odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim globalnim akterima.

U okviru BSF-a razmatraće se i dostignuća zelene ekonomije u Sloveniji i Evropi.

Organizatori su se odlučili da forum, ipak, najvećim delom bude održan uz fizičko prisustvo učesnika, pa će pet panela biti održano na klasičan način, dok će pomoću digitalnih tehnologija biti organizovana samo dva, a putem interneta uživo će biti prenošeni svi paneli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Zaista velika cast i postovanje ukazani su nam na ovaj nacin.

lak

pre 3 godine

Predsednik Srbije ce danas imati mnogo vaznih susreta.....

Mico

pre 3 godine

Zahvaljujuci predsedniku, Srbija je ucesnik svih vaznih evropskih i svetskih desavanja. To pokazuje koliko je cenjena u svetu iako je mala zemlja!

Drugar

pre 3 godine

Srbija je mala zemlja, sa velikim ugledom u svetu...

Drugar

pre 3 godine

Srbija sada ima ugled u svetu, kojim mogu da pozavide i mnogo vece i bogatije zemlje...

Dejo

pre 3 godine

Puna podrška našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji se bori za ovu zemlju i za ovaj narod. Bravo!

Pavle

pre 3 godine

Ovo pokazuje koliko je predsednik cenjen i poštovan u svetu..

Dekisu

pre 3 godine

Ne postoji zemja u okruzenja koja nije fascinirana Vucicevim rezultatima. Logicnoje da on bude glavni govornik na ovim prostorima!

Jasna

pre 3 godine

Srbiju ocigledno cekaju veoma vazni sastanci i susreti..imam poverenje u drzavni vrh da ce uciniti sve da se sacuva stabilnost i teritorijalni integritet nase drzave.

Verica

pre 3 godine

Na Bledskom strateskom forumu predsednik Vucic imace poseban sastanak sa Lajcakom.

Tn

pre 3 godine

Srbija na Forumu ima i najveci interes da osigura podrsku za dalji razvoj.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku koji se zaista hrabro bori za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, ali i gradi jake veze sa državom u regionu. Srbija ima predsednika koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija