• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2020

22:00

SA KIM SAM JA TO DOGOVORIO NEZAVISNOST KOSOVA?! Vučić sa Bleda o putu u Vašington: Ništa mi nije jasno to o međusobnom priznanju, NAMA NJIHOVO PRIZNANJE UOPŠTE NE TREBA!

Politika

SA KIM SAM JA TO DOGOVORIO NEZAVISNOST KOSOVA?! Vučić sa Bleda o putu u Vašington: Ništa mi nije jasno to o međusobnom priznanju, NAMA NJIHOVO PRIZNANJE UOPŠTE NE TREBA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u program TV Pink sa Bledskog foruma i govorio o putu u Vašington i izborima u Crnoj Gori

- Imali smo jako dobre razgovore ovde na Bledu. Rekao sam ovde svim učesnicima šta nas čeka. Mislim da je najbolje rešenje da Srbija da sve od sebe. Smatram da je loše da Srbija bude predstavljena kao gubitnik, mi nismo ništa manje važan narod, da Srbi treba da prihvate da plate ceh u kafani, a kafana je bez krčmara, da se tako izrazim. Verujem da će drugi razumeti. Moji večerašnji sagovornici ovde to razumeju - kaže predsednik Srbije.

On dodaje da ga čekaju teški razgovori.

- Sutra već u pola 12 imam razgovor sa Angelom Merkel. Razgovaraćemo i o vakcinama i o kovidu, ali za nas najvažniji razgovor je Kosovo i Metohija. Poseta Vašingtonu i poseta Briselu. Napravio sam plan šta ću da izložim najmoćnijoj ženi sveta - rekao je Vučić.

O izborima u Crnoj Gori

Očigledno da je lista "Za budućnost Crne Gore" napravila veliki pomak i veliki skok, ali to ne znači ništa dok ne dobijete konačne rezultate. Iz većinskih srpskih sredina sam dobio neke razultate, ali tek će se videti kad stignu rezultati iz Plava, Gusinja, Ulcinja... Prerano je izjašnjavati se. Svakako će oni koji su pobedili dobiti čestitku. Za nas je najvažnije da se na sledećem popisu ne smanji broj Srba u toj zemlji.

Mediji u Crnoj Gori okrivljuju mene i za litije i za sve. Dobro je pogledati svaku stranu. Ja se sa gospodinom Đukanovićem ne slažem u jednome. Ja nemam ništa protiv Crne Gore, želim im sve najbolje, ali želim da se zaštite interesi Srba u toj zemlji. Važno je da ostane mir.

O Kosovu i razgovorima u Vašingtonu

- Srbi su žilavi. Često mislimo da smo mnogo veći i jači nego što jesmo. Ali greše i oni koji misle da smo mnogo mali i slabi. Moja molba svetu, Angeli Merkel i svima u Vašingtonu i Briselu: "Povedite računa da Srbija ne bude unižena, ako se tako budu osećali, neće biti dobro. Svi treba da se osećamo jednako porazenim ili jednako pobednicima" - naglasio je predsednik Vučić.

- Mali sam ja da bih određivao Trampu gde će da bude ili gde neće da bude. Znate, meni to o međusobnom priznanju ništa nije jasno. Nama njihovo priznanje ne treba. Nama trebaju dobri ekonomski odnosi i saradnja. Nama ništa ne znači što će oni da nas priznaju. Mi smo članica UN, Interpola... Treba da pokažete poštovanje prema Srbiji. Mi ne dižemo spomenik Klintonu već Stefanu Nemanji. Da nam pretite ratnom odštetom i optužbama za genocid... Toga smo se naslušali - objasnio je predsednik.

- Sa kim sam ja to dogovorio nezavisnost Kosova i priznanje Kosova?! Mi sad pokušavamo da izvučemo nešto nakon što su oni sve napravili...Racio je nešto što je najbolje raspoređeno među ljudima, svi misle da ga imaju dovoljno. Svi misle da mogu da budu predsednik - kaže Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milena

pre 3 godine

Ovo je istorijska šansa za promenu vlasti i put ka budućnosti za narod Crne Gore.

Marko

pre 3 godine

Niko nista nece da nam da vec ce da nas pritiskaju da izgubimo. Zato nam je potrebno jedinstvo i da budemo snazni, hrabri i racionalni, da razumemo nasu poziciju na Balkanu ali i da budemo dovoljno cvrsti u pregovorima izmedju Pristine i Beograda. Priznanja NEMA.

Tanja

pre 3 godine

Vucic nikada nece priznati nezavisnost Kosova.

Filip

pre 3 godine

Predsednik će braniti interese Srbije na predstjećim sastancima u Vašingtonu i Briselu.

Ivana

pre 3 godine

Srbija je i u Crnoj Gori pokazala svoju jacinu!

Miro

pre 3 godine

Želim puno sreće u sledećim razgovorima koji su izuzetno teški i dotiču se budućnosti naše zemlje! Verujem da će naš predsednik pronaći način da sve to dovede u red.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija