• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2020

07:19

NADOMAK SMO ZNAČAJNIH PROMENA! Vučić danas na Bledskom forumu

Politika

NADOMAK SMO ZNAČAJNIH PROMENA! Vučić danas na Bledskom forumu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na 15. Bledskom strateškom forumu, koji tradicionalno predstavlja glavni spoljnopolitički događaj u Sloveniji

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ STIGAO NA Bledski forum!


Vučić će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida-19". "Forum na Bledu biće veoma interesantan. Mislim da je dobro da ste ovde, da čujete i druge ljude šta će da kažu. Mislim da smo nadomak značajnih promena, koje neće ići lako, ali će ići mnogo brže nego što su išle ranije u Evropi i svetu", rekao je Vučić novinarima na Bledu, u predvečerje Foruma, a nakon sastanka sa premijerom Slovenije Janezom Janšom i svečane večere na kojoj su bili i premijeri Bugarske i Mađarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

 

 


Njegov fokus, kako je najavio, biće na pitanju Kosova i Metohije iz ugla činjenice da se ne može praviti račun bez krčmara, da Srbija više ne pristaje da igra ulogu gubitnika devedesetih godina, te da neće dozvoliti da Srbija bude ponižena, a Srbi da se osećaju poraženim, jer onda, kako je rekao, problemima neće biti kraja.

On će oko podneva imati telefoinski razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel, a po završetku zvaničnog panela imaće odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

 

 

Foto: printscreen Twitter/BledStratForum ·

Govoriće i premijeri Italije Ðuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 4 godine

Srbija ce nastaviti da napreduje i da se razvija, kao i ceo Balkan u to sam siguran.

Bojansu

pre 4 godine

Kako su se vremena promenila. Nekad je Srbija bila crna rupa na Balkanu a danas bez Srbije nema ozbiljne politike, ozbiljnog napretka. Hvala Vucicu sto je vratio postovanje nasoj zelji i nasem narodu.

Prvoborac

pre 4 godine

Kao predsednik ponosne zemlje Aleksandar Vučić je u prilici da na forumu pokaže ono što Srbija poseduje u ovom trenutku, a to je pre svega pamet i sposobnost da se sa njim na čelu suprotstavi svim nevoljama koje su se nadvile nad njom.

Maja

pre 4 godine

Zasluzeno jedan od najvaznijih govornika na forumu. Srecno i neka nam ovo donese neke dobre rezultate u narednom periodu.

Filip

pre 4 godine

Odlične vesti. Ovaj samit je doprineo pobošljanju regionalne saradnje.

Dragan

pre 4 godine

"Evropa posle Bregzita i Kovida-19" neće biti više ista kao pre. Moramo da naučimo da živimo i radimo sa prisustvom ovog virusa koji će izgleda da se odomaći kao klasičan virus gripa. Tokom pandemije mnoge zemlje su uvidele gde im je problem u funkcionisanju pa se nadam da su izvukle i pouku iz svega ovoga. Solidarnost i pomoć jednih drugima je uvek neophodna jer je ovo bio globalni a ne lokalni problem jedne države.

Ivana

pre 4 godine

Aleksandar Vučić je na forumu u Bledu predstavio našu državu najbolje što jeste. Srbija i Slovenija treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija