• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online/Informer

02.09.2020

18:35

PROVALJENI, "PRIŠTINA NIJE SPREMNA"! IZA VELIKIH REČI HOTIJA I EKIPE KRIJE SE STRAH OD SRBIJE! Tramp i ako dođe neće biti priznanja lažne države!

Politika

PROVALJENI, "PRIŠTINA NIJE SPREMNA"! IZA VELIKIH REČI HOTIJA I EKIPE KRIJE SE STRAH OD SRBIJE! Tramp i ako dođe neće biti priznanja lažne države!

Podeli vest

Politički analitičar iz organizacije "Demokratija za razvoj" Visar Džambazi ne veruje da će predsednik SAD Donald Tramp prisustvovati sastanku u Vašingtonu

On očekuje da će na sastanku 4. septembra biti finalizacija ranije postignutih sporazuma.

- Ozbiljno sumnjam da će predsednik Donald Tramp biti prisutan na sastanku Kosova i Srbije u Beloj kući. Međutim, ukoliko se zaista dogodi njegovo prisustvo definitivno možemo očekivati konačni podsticaj postizanja ekonomskog sporazuma između Kosova i Srbije - kaže Džambazi za Kosovo onlajn. 

On podseća da je izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel najavio razgovore oko ekonomskih pitanja.

- Stoga verujem da će ovaj sastanak biti prilika za finaliziranje transportnih pisama postignutih pre nekoliko meseci. Ne bih bio iznenađen kada bih video konkretne korake koji približavaju Kosovo zoni "mini-Šengen - navodi Džambazi.

Na Kosovu i Metohiji ne postoji politički konsenzus kada je u pitanju dijalog sa Srbijom.

5 TAČAKA MILOVOG TAJNOG PLANA ZA IZAZIVANJE HAOSA! Procurili svi detalji prljave taktike koje je vrhuška DPS usvojila na sinoćnjem sastanku!

Opozicione stranke Pokret Samoopredeljenje i Demokratska partija Kosova odbacile su poziv premijera Avdulaha Hotija da se pridruže delegaciji koja će voditi dijalog sa Srbijom.

Samoopredeljenje Aljbina Kurtija smatra da Vlada Avdulaha Hotija, koji dolazi iz DSK, nema legitimitet da vodi dijalog sa Srbijom, dok iz DPK Kadrija Veseljija navode da će obavljati svoju ustavnu obavezu u Skupštini Kosova kada je u pitanju dijalog, ali izričito odbijaju da budu deo delegacije.

Džambazi ukazuje da je politička i institucionalna kriza dovela Kosovo u nezavidnu poziciju naspram Srbije, koja je prema njegovoj oceni jedinstvena u procesu dijaloga.

KRIVOKAPIĆ LIČNO BRANI HUSEIN-PAŠINU DŽAMIJU U PLJEVLJIMA - "NE DAMO SVETINJE"! Srbi najavili da će zaštititi islamske bogomolje, MILOVI PROVOKATORI NEĆE PROĆI!

- Kosovski pregovarački tim nije spreman za sastanak u Vašingtonu. Kosovski tim je nejedinstven i suočen je sa monolitnom Srbijom. Vlada nije stabilna i ne postoji konsenzus među političkim strankama - zaključuje Džambazi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Kakav šiptarski strah od Srbije, kakvi bakrači?! Jedino je tačno da Šiptari ,,kupuju'' vreme - Šptari čekaju američke predsedničke izbore a nadaju se da će pobediti Bajden, pa da im demokrate ponovo pomažu u međunarodnom jačanju pozicije Kosova. Nadam se da će Srbi koji u Americi imaju pravo glasa glasati za Trampa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija