• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2020

10:34

LOŠA NAMERA TANJE FAJON JE OČIGLEDNA! Stefanović: Jasno je da interes građana Srbije NIKADA NIJE BIO NJEN PRIORITET!

Politika

LOŠA NAMERA TANJE FAJON JE OČIGLEDNA! Stefanović: Jasno je da interes građana Srbije NIKADA NIJE BIO NJEN PRIORITET!

Podeli vest

Tanja Fajon je još jednom potvrdila da otvoreno podržava stranke opozicije u Srbiji, naravno ne na osnovu objektivnih kriterijuma, već na bazi ostrašćenosti i paušalnosti. I brojnim izjavama ranije ona se nedvosmisleno svrstavala na jednu političku stranu i davala podršku Draganu Đilasu i njegovim koalicionim partnerima, a sve pod plaštom unapređenja demokratije u Srbiji, izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović

"Upravo zato je Tanja Fajon izgubila moralno pravo da na bilo koji način u budućnosti učestvuje u procesima u kojima bi se razgovaralo o našem parlamentu, izbornim zakonima i stepenu demokratije. Jer, njena više nego otvorena pristrasnost ne govori o stanju demokratije u Srbiji, već isključivo o njoj i onima koje podržava.

Jasno je da opšti interes građana Srbije nikada nije bio prioritet u njenoj agendi, već isključivo pomoć političkim strankama grupacije kojoj i sama pripada. Očigledna je i loša namera i apsolutno se ne vidi njena želja da na bilo koji način Srbiji pomogne, naprotiv, vidi se samo želja da se našoj zemlji nanese politička šteta. Ona ne želi da prizna da u našoj zemlji postoji mnogo više demokratskih tekovina i vrednosti nego u mnogim drugim državama, što samo potvrđuje njenu političku subjektivnost.

Njena ostrašćenost se najbolje oslikava u stavu da izlaznost na izborima u Srbiji pokazuje da je „Vlada izgubila poverenje velikog dela biračkog tela“. To tvrdi Fajon koja je za evropsku poslanicu izabrana na izborima na kojima je izašlo svega 28 odsto građana Slovenije. Toliko o objektivnosti.

Što se tiče legitimiteta parlamenta, o tome odlučuju isključivo građani Srbije, a ne Tanja Fajon, niti bilo ko drugi. Građani Srbije su ti koji su u velikom broju izašli na izbore, rekli kako žele da izgleda njihova budućnost i koga žele da ih vodi. To ne mogu promeniti intervjui i saopštenja, ni Tanje Fajon, ni ma koga drugog.

Tanji Fajon i grupi partija koje predstavlja nije smetalo to što stranke koje pripadaju njenoj političkoj opciji, dok su vršile vlast u Srbiji, nisu sprovele nijednu od promena na unapređenju demokratije i izbornog procesa, a što trenutna vlast jeste. Očigledna je maliciozna zamena teza i odsustvo želje da se uradi nešto dobro, već postoji isključivo cilj da se zastupa samo politički interes onih stranaka kojima pripada i sama Tanja Fajon.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anastasija

pre 3 godine

Тања Фајон нема никаква права да коментарише легитимитет српског парламента, јер је отворено подржавала српску опозицију, односно лопове и криминалце који су ојадили српски народ.

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Tanja Fajon se ponavlja, i to već duže vreme. Neka razume već jednom da ni na koji način ne može da utiče na izborni proces. Ovo je samostalna, međunarodno priznata i demokratska država koja efektno i pošteno radi svoj posao u svakoj sferi njenog delanja.

Nikoleta

pre 3 godine

Fajon je zena koja ima veoma lose namere za Srbiju.

nina

pre 3 godine

Jasno je da Tanju Fajon ne interesuju interesi građana Srbije.

Fikus

pre 3 godine

Zašto uopšte razgovarate sa njom? Prijatelji iz Slovenije mi kažu da tamo ona nije bukvalno niko i ništa niti je bilo ko uzima za iole ozbiljnog političara. Šta više, kažu da mnogima nije jasno kako je uopšte došlo do toga da bude na listi kandidata za poslanika EP ... Da sam na mestu naše Vlade, ja bih svaku njenu izjavu koja direktno ide na štetu Srbije diplomatskom poštom slao rukovodiocima Evropskog parlamenta, Evropske komisije i OEBS i direktno ih pitao da li je to EU za kakvu mi treba da se kvalifikujemo, sa direktnim mešanjem u unutrašnje stvari suverene zemlje, za lažne ocene i bezobrazne komentare o aktuelnoj vlasti koja joj poželi dobrodošlicu ...

Jelena

pre 3 godine

Srbija je samostalna, nezavisna država i uplitanje u naše unutrašnje stvari je čist bezobrazluk od strane Tanje Fajon koja nije u stanju da se nametne u svojoj matičnoj državi, pa želi da bude mirođija u svakoj čorbi.

Perica

pre 3 godine

Interes Tanje je uvek bio i to je ocigledno da opozicija dodje u Srbiji na vlast.

PRIŠTINSKI MEDIJI VEĆ 24 SATA VODE KAMPANJU PROTIV SVOJE DELEGACIJE! Stefanović: Mnogi ne shvataju koliki je to NIVO POBEDE koju je Vučić ostvario U NEMOGUĆIM USLOVIMA!
Politika

PRIŠTINSKI MEDIJI VEĆ 24 SATA VODE KAMPANJU PROTIV SVOJE DELEGACIJE! Stefanović: Mnogi ne shvataju koliki je to NIVO POBEDE koju je Vučić ostvario U NEMOGUĆIM USLOVIMA!

Kada vidimo da su oni koji se protive ovom sporazumu, koji su iskreno tužni i nesrećni zbog njega, predstavnici kosovskih Albanaca i jedan deo opozicije u Srbiji, to je samo još jedan dokaz da je predsednik Aleksandar Vučić uradio dobru stvar za našu zemlju, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović

06.09.2020

14:01

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija