• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2020

11:50

NEPOTREBAN I NEPROMIŠLJEN POTEZ ZAHAROVE STVORIO JE NEPOTREBNU TENZIJU! Dačić: Pozvao me je Lavrov!

Politika

NEPOTREBAN I NEPROMIŠLJEN POTEZ ZAHAROVE STVORIO JE NEPOTREBNU TENZIJU! Dačić: Pozvao me je Lavrov!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je nepotreban i nepromišljen potez portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove i da je stvorio nepotrebnu tenziju u odnosima dve zemlje


Zaharova je na svom Fejsbuk profilu neprimerenom fotografijom scene iz filma "Niske strasti" prokomentarisala susret srpskog i američkog predsednika.

On je za TV Hepi naglasio da je važno što se uključio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je rekao da to ne odražava lični stav ruske administracije, da smo braća, prijatelji i strateški partneri i da nastavljamo dalje.

"Ovo je nepotreban i nepromišljen potez Zaharove koji je stvorio nepotrebnu tenziju u našim odnosima. Zato je bilo potrebno da se Lavrov čuje sa predsednikom i da se spusti lopta", rekao je on.


Navodi da ovo treba da bude svima pouka da se ne treba "igrati" sa takvim stvarima, pa čak i da je u pitanju loš prevod i da njena objava nije imala veze sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nego sa Donaldom Trampom, "slika je slika" i da to izaziva negativne reakcije u Srbiji.

"Drago mi je i značajno je da se sam Lavrov, prvi čovek ruske diplomatije, uključio u zatvaranje slučaja", rekao je Dačić.

Foto: Printscreen/TV happy

Ministar kaže da je u Ministarstvo spoljnih poslova pozvao ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan- Harčenka da mu usmeno traži objašnjenje tog poteza.

"Pre sastanka pozvao me Sergej Lavrov. On mi je preneo da je žestoko kritikovao Zaharovu, da se ona pravdala da se to nije odnosilo na Vučića već na Trampa. Rekao mi je da će se Zaharova izviniti, da to ne odražava lični stav ruske administracije, da smo braća, prijatelji i strateški partneri i da nastavljamo dalje", naveo je ministar.

Naglašava da je važno da Srbija sa Ruusijom nastavlja saradnju i strateško partnerstvo, a da je to potvrdio i predsednik Vučić koji je rekao da to neće ostaviti posledice na naše odnose.

BONUS VIDEO:

EDI RAMA NA SRPSKOM HVALI ĐUKANOVIĆA: Hvala dragi Milo što postojiš...

DOKTOR TIODOROVIĆ SPUŠTA LOPTU! Živećemo normalnije, ali ovo ni izdaleka NIJE KRAJ!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Dačiću, samo veoma naivnom se može dati objašnjenje da na toj "stolici" sedi Tramp i cela simbolika. Vučić je dobro reagovao i pravim rečima sve to prokomentarisao:" I primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj, a bogami i o onima koji su je tu postavili."

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija