• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2020

10:54

(FOTO) SARADNJA ZASNOVANA NA MEĐUSOBNOM POVERENJU! Vučić nakon razgovora sa Putinom: Srbija će ostati istinski i korektan partner Ruske Federacije

Politika

(FOTO) SARADNJA ZASNOVANA NA MEĐUSOBNOM POVERENJU! Vučić nakon razgovora sa Putinom: Srbija će ostati istinski i korektan partner Ruske Federacije

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i obavestio ga o razgovorima u Vašingtonu i Briselu


Predsednik Vučić i predsednik Putin su ovom prilikom razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu i razgovarali o aktuelnim pitanjima strateškog srpsko-ruskog partnerstva, uključujući razvoj dijaloga na najvišem nivou. Dvojica sagovornika su potvrdili da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji, čija je saradnja zasnovana na međusobnom poverenju.

ZAVRŠEN RAZGOVOR DVA LIDERA! Putin poručio Vučiću: Ti si lično doprineo razvoju rusko-srpskih odnosa!

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, a predsednik Putin je pozdravio to čvrsto opredeljenje Srbije.

"Bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbednosne i ekonomske pozicije, Srbija će štititi principe vojne neutralnosti i ostaće istinski i korektan partner Ruske Federacije", naglasio je predsednik Vučić.

ERDOGAN ZVAO VUČIĆA I TAČIJA, evo o čemu su razgovarali!

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio zahvalnost na nepromenjivoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima za održavanje mira i stabilnosti u regionu.

 

 


Predsednik Vladimir Putin je rekao da će Ruska Federacija pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, a sve sa ciljem zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, ali da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veći od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

OVO JE KRUNA ZAVERE PROTIV NOVAKA! Beograđani ogorčeni zbog diskvalifikacije Srbina iz US Opena!

POBEDILA RAK! Došao je, borili smo se, pobedila sam!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anastasija

pre 3 godine

Међусобна сарадња и пријатељство које се негује годинама, захваљујући огромном поверењу са обе стране је немогуће пољуљати. Ми нисмо само пријатељи, ми смо породица!

Vuk

pre 3 godine

Od kako je Vucic predsednik, mora se priznati da odnosi sa Rusijom i Putinom nikad nisu bili bolji.

Bojan

pre 3 godine

Politika Aleksandra Vucica i njegovi diplomatski napori, najvise su doprineli jacanju saradnje sa Rusijom kao i ocuvanju tradicionalnih bratskih odnosa.

Mina

pre 3 godine

Predsednik Aleksandar Vučić je uradio pravu stvar, a tiče se upravo pregovora i diplomatije. Zahvaljujući njemu postignut je izvanredan rezultat saradnje između Srbije i Rusije. Ruska Federacija će pružati političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta, što je ključni problem koji Srbija nastoji da reši.

Coa

pre 3 godine

Rusija je pokazala i dokazala da je iskreni prijatelj Srbije.

Stefan

pre 3 godine

Srbija ima prirodnu potrebu da na politickom i diplomatskom planu odrzava najbolje odnose sa jednom od najmocnijih drzava sveta jer Rusija igra kljucnu ulogu kada je rec o resavanju problema na KiM, a za sve to je zasluzan predsednik Vucic.

saska

pre 3 godine

Jasno je kao dan da je za dobre podnose sa Rusijom zaslužan direktno Vučić. Niko ne moze poljuljati nase vise nego bratske odnose!

Mica

pre 3 godine

Poverenje je takodje kljucno za saradnju i dalji napredak.Srbija i Rusija ce negovati to poverenje i unapredjivati odnos.Srbija ce sve dati od sebe za bolje odnose,bolju buducnost svih.

Vasilije Simic

pre 3 godine

Dace Bog da i Vladimir Putin i Aleksandar Vucic jos mnogo godina budu lideri u svojim zemljama i da nas pravoslavni narod medjusobno saradjuje i da se jos vise pomazemo...

Ceca

pre 3 godine

Niko ne može narušiti bratske i prijateljske odnose Srbije i Rusije i Vučića i Putina.

Tijana

pre 3 godine

САД, ЕУ, ево данас и Русија. За некога ко нас је "посвађао" са целим светом, Вучић изузетно добро плови водама међународне политике.

Marijana

pre 3 godine

Prijateljskim odnosima sa Rusijom doprineo je najvise predsednik, kao i dobrim odnosima sa drugim drzavama!

BozaB

pre 3 godine

Saradnju dve drzave niko ne moze da ugrozi, to je dobro jasno svima.

Nina

pre 3 godine

Ako je neko zasluzan za ovako dobre odnose to je Vucic.

Ana

pre 3 godine

Srbija je mnogo napredovala zahvaljujuci Vucicu! Postovani smo sirom sveta.

Mica

pre 3 godine

Jasno je ko je zasluzan za dobre odnose Srbije sa Rusijom, to je naravno Vucic. Svi smo videli koliko se bori i daje sve za ovu drzavu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija