• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2020

10:11

KAKO JE SRPSKA DELEGACIJA IZVOJEVALA PRAVO MALO ČUDO U VAŠINGTONU?! Đurić otkrio detalje "bitke" za svaku tačku sporazuma!

Politika

KAKO JE SRPSKA DELEGACIJA IZVOJEVALA PRAVO MALO ČUDO U VAŠINGTONU?! Đurić otkrio detalje "bitke" za svaku tačku sporazuma!

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić izjavio je da je "pravo malo čudo" što je Srbija u Vašingtonu uspela da izbaci političke teme iz razgovora i da privoli Prištinu da postane član "mini Šengena", ali i da dogovori više od tri milijarde evra investicija u infrastrukturu za povezivanje s južnom pokrajinom

Ðurić je dodao da je istovremeno važan i dolazak Američke razvojne agencije (DFC).

On je na TV Pink podsetio i da je "Prištini zabranjeno na godinu dana da aplicira za članstvo u međunarodnim organizacijama, a ne postoji obaveza da nakon toga postane član".

Ðurić je podsetio i da su Albanci najavljivali da u Vašington idu po međusobno priznanje, navodeći da su oni svoju politiku zasnivali na priči da će Srbija biti naterana da prizna nezavisnost Kosova, a isto su, kaže, tvrdlii i neki domaći političari.

Govorili su, dodaje Ðurić, i da će Vučić da "izda Kosovo".

- Naravno, od toga se nije deslio ništa. Srbija jeste bila prvobitno suočena s teškim i za nas dramatičnim zahtevom da prihvati nezavisnost. Na to su nas upozoravale pojedine službe, ali s ponosom mogu da kažem da je Vučić rekao da se sa ozbiljnom državom ne može tako razgovarati i da on to neće prihvatiti bez obzira na posledice i u ličnom i u političkom smislu - rekao je Ðurić.

Ðurić ocenjuje da Amerikanci ne bi odustali od tog zahteva da nije bilo tako jasnog i rezolutnog stava.

- Onda smo ušli u bitku za ostale tačke. Sa Albancima nisu morali ni da pregovaraju, sa njima su rešavali stvari odmah tu ispred nas - rekao je Ðurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Verica

pre 3 godine

jedna od najvecih pobeda srpske delegacije u Vasingtonu je sto nije priznala nezavisnost Kosova.

Nikoleta

pre 3 godine

Svi uspesi su zahvaljuji nasem predsedniku,Veliki uspeh.

BojanS

pre 3 godine

Ovo sto Vucic ima, energiju i diplomatsku sposobnost, Srbija nikad u istoriji nije imala! Rezultati izbora pokazuju postovanje naroda!

BozaB

pre 3 godine

Nije bilo lako ali dobro su znali da predaja nije opcija i rezultat je dosao.

Elena

pre 3 godine

Hteli to neki da priznaju ili ne, ali Srbija jeste napravila nemoguće u Vašingtonu! Učinili smo ono što bi retko ko uspeo. Pokušali su da nas nadigraju, ali smo stvar okreenuli u svoju korist i iz sporazuma izvukli najbolje!

Masa

pre 3 godine

Delegacija Srbije u Vasington je otisla potpuno spremna. Znali su sta hoce a sta nece prihvatiti. Nikakvi pritisci nisu mogli da uticu na predsednika Vucica da promeni svoj stav. A ko ima stav i zna sta zeli taj mora da pobedi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija