• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2020

14:12

OVO JE DOKAZ TOTALNOG LUDILA! N1 citira dokazanog prevaranta kao eksperta samo da bi pljunuo na Srbe i Srbiju!

Politika

OVO JE DOKAZ TOTALNOG LUDILA! N1 citira dokazanog prevaranta kao eksperta samo da bi pljunuo na Srbe i Srbiju!

Podeli vest

Televizija N1 danas je prešla sve granice ludila citirajući reči lažnog eksperta Unesko Vojina Rakića, samo zato što ponovo pljunuo na Srbiju, ostvorenim specijalnom izaslaniku predsednika SAD za Kosovo Ričardu Grenelu u kome napada predsednika Aleksandra Vučića i pregovarački tim Srbije na razgovorima u Vašingtonu


Iako je Unesko zvanično demantovao da je Rakić njihov ekspert, N1 ga i dalje citira kao šefa Uprave za Evropu UNESKO katedre za bioetiku.

Očigledno je da nije bitno da li je reč o pravom ili lažnom ekspertu, za N1 je važno da Rakić otvoreno pljuje Srbiju i predsednika Vučića.

Podsetimo, Vojinu Rakiću iz Centra za bioetičke studija, stiglo je pismo iz Uneska zbog lažnog predstavljanja.

Rakić se u tajkunskim medijima predstavljao kao šef katedre za bioetiku Uneska, i nedavno je kritikovao Srbiju kao jednu od četiri zemlje u kojoj su zloupotrebljene restriktivne mere radi jačanja vlasti u pandemiji.

Pismo koje je iz Uneska stiglo Rakiću prenosimo u celosti:

Poštovani g. Rakiću,

Obraćam vam se u vezi sa aktivnostima koje vaša organizacija sprovodi koristeći ime, akronim i logotip UNESCO-a bez odobrenja.

Predstavljate se kao šef UNESCO-ove Katedre za bioetiku za Evropu, što lažno navodi javnost da veruje da upravljate organizacijom koja je zvanični deo UNESCO-a. Osim toga, izdavali ste saopštenja i davali izjave u vezi sa nacionalnim politikama u Srbiji, koristeći logotip UNESCO, što je u suprotnosti sa politikama ove organizacije.

Mi nemamo nikakvu evidenciju da je UNESCO dao takvo ovlašćenje vama ili bilo kojoj akademskoj instituciji ili entitetu sa kojim biste mogli biti povezani.

UNESCO takve stvari shvata izuzetno ozbiljno.

U svetlu gore navedenog, molimo vas da odmah uklonite ime, logotip i akronim "UNESCO" iz naziva vaše organizacije ili akademske ustanove, sa internet stranice i iz štampanih materijala. Molimo vas da prestanete da koristite UNESCO-vo ime, akronim i logotip i da se suzdržite od bilo kakvog pozivanja na UNESCO u bilo kojoj javnoj komunikaciji koju biste vršili u vašem ličnom svojstvu, posebno u vezi sa nacionalnim politikama, pri čemu ovaj zahtev stupa na snagu odmah.

Države članice Pariske unije obaveštene su o akronimu i logotipu UNESCO-a i isti su prihvatile na osnovu člana 6. Pariske konvencije o zaštiti intelektualne svojine. Budući da predstavljaju intelektualnu svojinu UNESCO-a, ime, akronim i logo UNESCO ne mogu se koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja Organizacije. UNESCO se poziva na domaće sisteme država članica Pariske konvencije kako bi sprečio njihovu upotrebu od strane svih pojedinaca ili subjekata u kojima takva upotreba lažno sugeriše vezu sa UNESCO-om.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija