• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

14.09.2020

20:42

ŠOKANTNE TVRDNJE DŽEVADA GALIJAŠEVIĆA: Britanci preko Bakira spremaju haos u Bosni?!

Politika

ŠOKANTNE TVRDNJE DŽEVADA GALIJAŠEVIĆA: Britanci preko Bakira spremaju haos u Bosni?!

Podeli vest

Izetbegović je nasledio od svog oca Alije saradnju sa obaveštajnim mrežama Irana, Turske i Velike Britanije, kaže Galijašević

To tvrdi stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević, koji ističe da Izetbegović godinama sarađuje sa britanskom obaveštajnom službom. Prema njegovim rečima, Bakir je tu saradnju faktički "dobio u nasledstvo" od svog oca Alije Izetbegovića i sada samo čeka trenutak kada će to iskoristiti da bi izazvao haos i novu podelu među Srbima i Bošnjacima u BiH.

Usko povezani

- Izetbegović je nasledio od oca Alije saradnju sa obaveštajnim mrežama Irana, Turske i Velike Britanije. Rad britanske službe u Bosni je posebno ojačan u vreme kada Pedi Ešdaun dolazi na dužnost visokog predstavnika u BiH i kada u tu mrežu ulaze mnogi bivši generali Izetbegovićeve vojske i Željko Komšić. Sve što rade usmereno je ka tome da Bošnjaci i Srbi uđu u sukob. Tu pomažu mnogi Bošnjaci, ali i poneki Srbi, većinom sarajevski, ali i poneki banjalučki - podvlači Galijašević.

On objašnjava da su Alijini najbliži saradnici išli na "specijalizaciju" u London i da je još krajem 1983. godine započeta saradnja sa britanskom tajnom službom.

- Na tzv. specijalizaciju u London odlaze prvi saradnici Alije Izetbegovića Ismet Kadumović i Husejn Živalj, ali i šerijatska venčana supruga Alije Izetbegovića, Melika Salihbegović. Ubrzo za njima Britanci ostvaruju saradnju sa Mustafom Cerićem, koji će u ratu nasilno postati reis-ul-ulema i tu poziciju držati pune dve decenije. Britanci tada praktično počinju da deluju i prema Savezu komunista BiH i mladim kadrovima, a posle nekoliko godina i prema Mladenu Ivaniću, Senadu Avdića i drugima - naglašava Galijašević.

Komentarišući Galijaševićeve tvrdnje, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan saglasan je s tvrdnjom da se Izetbegović priprema za novo krvoproliće.

- U nekoj internoj podeli obaveštajnog posla vodećih službi NATO upravo britanska MI-6 je zadužena za BiH. Obaveštajni punkt im je u Sarajevu i već su dobro poznati po upornim pokušajima prisluškivanja srpskih političara, ali i po destruktivnom radu protiv Srpske. OBA BiH im služi kao servis i međusobno tesno sarađuju. OBA je pod kontrolom SDA i Bakira Izetbegovića i, iako bi trebalo da brine i o bezbednosti RS, ona je za RS postala najveća opasnost. Tačno je da se Izetbegović priprema za vojnu intervenciju protiv RS ako drugačije ne bude mogao da unitarizuje BiH i da ga Britanci u tome podstiču i podržavaju - smatra Karan.

Žele povratak na vrh

Politički analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ističe da je poznato da su Englezi kreatori svakog zla koje se dogodilo u BiH.

- Njihovi ljudi su i javno kreirali sudbinu naroda u BiH. Svet ne pamti takvog zlikovca kakav je bio Pedi Ešdaun. Duga je lista njegovih zločina prema Srbima. Poznato je da njihova obaveštajna služba drži pod kontrolom najmanje dve političke partije u BiH i neke medije. Imaju sve instrumente za izazivanje haosa na ovim prostorima. Od napuštanja EU oni više nisu toliko prisutni kao sila u međunarodnim odnosima i žele povratak na vrh svetske scene. NATO je idealna asocijacija za takve postupke, pogotovo među narodima koje oni vekovima smatraju nižom rasom, poput nas - zaključuje Kozomara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alen

pre 3 godine

Ovog tipa niko nikad ozbiljno nije shvaćao ... čovjek za pare sve radi ... pogledajte njegovu biografiju ... pozz

zora

pre 3 godine

U svakoj koloniji koju su silom zauzeli populacija je uvek po njima bila niza rasa, zato su ih istrbljivali,masakrirali. Oni su ocevi genocida isto kao sto su ocevi robova. Naj gora rasa na svetu su BRITANCI. To naj bolje znaju Australijanci,Indusi, Ameri,Skoti...

Lala iz Banata

pre 3 godine

Изетбеговић још мисли да "Његови" треба да буду БЕГОВИ И АГЕ, а Срби само послушна "раја"...Тај сан је сањао и његов ћаћа Измет, ( зато је написао тзв "муслиманску декларацију"...) а сада ето и Бакир сања идентичан сан, да живи удобно, али са грбаче српске раје...?! Е па неће моћи "ове ноћи"...!! Мораће те БОШЊАЦИ ( или како већ себе зовете) да "засучете рукаве" и почнете радити нешто...Коначно...Живели сте 5 векова на грбачи српске раје - време је да једном научите живети самостално, и од свога рада...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija