• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

16.09.2020

22:40

IZGUBIO IZBORE, SADA GUBI I NAJBLIŽE STRANAČKE LJUDE! Milova desna ruka se nudi Krivokapiću?!

Politika

IZGUBIO IZBORE, SADA GUBI I NAJBLIŽE STRANAČKE LJUDE! Milova desna ruka se nudi Krivokapiću?!

Podeli vest

Crnogorski mediji tvrde da se Milica Pejanović Đurišić, najbliža saradnica Mila Đukanovića, sastala sa liderom koalicije 'Za budućnost Srbije' Zdravkom Krivokapićem

Milica Pejanović Đurišić, desna ruka poraženog crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, nudi se da pređe u koaliciju "Za budućnost Srbije", koju predvodi Zdravko Krivokapić!

Crnogorski mediji tvrde da Đurišićeva želi da osnuje svoju stranku koja će biti levo orijentisana, ali i da se sastane sa Krivokapićem kako bi, navodno, razmenili mišljenja o "narednim potezima". Đurišićeva poznaje Krivokapića još od fakulteta, podsećaju podgorički mediji, što može biti dodatni argument za eventualnu saradnju.

DPS - potrošena stranka

Prema ovim navodima, Đurišićeva je odlučila da napusti Đukanovića jer misli da je DPS posle poraza na izborima potrošen kao brend, a šteti mu i niz afera.

"Đurišićeva je zato uverena da joj je pametnije da pravi novu stranku. To bi trebalo da bude partija levog centra. Ona je već razgovarala sa potencijalnim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić. Navodno se sastala i sa potpredsednikom SDP Raškom Konjevićem i čelnikom koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Zdravkom Krivokapićem, sa kojim se poznaje još od fakulteta", pišu podgorički mediji.

Komentarišući ove navode, funkcioner "Za budućnost Crne Gore" Marko Kovačević kaže da tri opozicione koalicije imaju stabilnu većinu.

- Nema potrebe da nam se bilo ko pridružuje, pogotovu ne neko ko je učestvovao u svemu što je radio prethodni režim. Đurišićeva je jedna od ljudi koji su prepoznati kao glavni činioci u prethodnom režimu. Verovatno je procenila da je rejting DPS pao i da nemaju čemu da se nadaju. Verovatno hoće da stvori novi brend od "zdravog tkiva" te partije, koji bi ona trebalo da vodi. Ovo je krilo DPS koje se otcepljuje i koje planira da se još bavi politikom, dok DPS verovatno u budućnosti neće postojati - ističe Kovačević.

Politikolog Vladislav Dajković ocenjuje da miševi prvi napuštaju brod koji počne bespovratno da tone.

- Zbog toga me ne čudi što je DPS počeo da se osipa. Jasno je kao dan da je 30. avgust bio početak njegovog kraja. Govoreći o tome da Milo razmišlja čak i o uvođenju vanrednog stanja kako bi zadržao vlast, to je uzaludan pokušaj da se uspori proces preuzimanja vlasti, odnosno formiranje nove vlade. Sve to rade džabe, narod je rešen da brani pobedu - naglašava Dajković.

Biće još osipanja

Glavni i odgovorni urednik portala "Borba" Dražen Živković veruje da ova dešavanja nisu ništa novo.

- Đurišićeva je odlučna u nameri da raskrsti sa kriminalom i korupcijom, a Milov DPS je sinonim za to. Jasno je da DPS ne može u opoziciji da opstane u kapacitetima koje sada ima, pa je realno očekivati da će do dodatnog osipanja doći nakon formiranja nove vlade - zaključuje Živković.

Američka ambasadorka: Spremni za novu vladu!

Dok se u krugovima bliskim Đukanoviću spekuliše da bi crnogorski predsednik mogao da uvede vanredno stanje zbog korone kako bi ostao na vlasti narednih 90 dana, oglasila se ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, poručivši da se raduje partnerstvu sa budućom vladom Crne Gore.

- Američka vlada se raduje partnerstvu sa budućom vladom, konstituisanom kroz demokratski proces, kao odraz volje naroda. SAD će i dalje biti prijatelj, partner i saveznik građana Crne Gore. Ovo je istorijski trenutak za crnogorsku demokratiju - poručila je Rajnkeova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17