• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2020

16:55

TRAMPE, SRBIJA SE NAORUŽAVA, NAJJAČA JE NA BALKANU, POMAGAJ! Šiptari zakukali, mole Ameriku da pritisne Beograd da prizna Kosovo! MAJSTORI, DŽABA VAM NOVCI...

Politika

TRAMPE, SRBIJA SE NAORUŽAVA, NAJJAČA JE NA BALKANU, POMAGAJ! Šiptari zakukali, mole Ameriku da pritisne Beograd da prizna Kosovo! MAJSTORI, DŽABA VAM NOVCI...

Podeli vest

Pokret Samoopredeljenje ocenjuje da je pogrešno verovati da se rat na Kosovu zasnivao na drevnoj mržnji između srpskog i albanskog naroda i izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da je uspeo da "zaustavi masovna ubijanja koja se već nekoliko decenija dešavaju između Srbije i Kosova" ocenjuje kao rehabilitaciju za ratne zločine na KiM

Samoopredeljenje smatra da se takvim pristupom ne uspostavlja mir, već se širi zamrznuti sukob.

- Mir se uspostavlja kada se krivci kazne i razoružaju i kada SAD podržavaju međunarodnu pravdu i nezavisnost Kosova, kao što su to uvek činile. Mir se uspostavlja kada Srbija prizna nezavisno Kosovo i suoči se sa svojom prošlošću, ne kada se rehabilituju bivši saradnici Miloševića koji su izvršili agresiju i genocide - navedeno je u objavi Samoopredeljenja na Fejsbuku.

- Da je rat na Kosovu imao etnički karakter, odnosno da je etnička razlika prouzrokovala sukob, onda NATO nikada ne bi intervenisao i Miloševića ne bi smatrao odgovornim - tvrdi Samoopredeljenje.

Foto: Informer DN

Samoopredeljenje navodi da tu temu razrađuje istoričar Noel Malkolm u knjizi "Kosovo - kratka istorija“ i dodaje da je ta knjiga već dve decenije štivo za Kfor, odnosno američku vojsku, stacioniranu na KiM.

Samoopredeljenje takođe smatra da tu knjigu treba da pročitaju i diplomate i savetnici, do predsednika koji se bave pitanjem Beograda i Prištine.

Samoopredeljenje dalje navodi da ta izjava Trampa dolazi u vreme kada Srbija ima naoružanu vojsku i najveći vojni budžet na Zapadnom Balkanu i kada oružje kupuje sa Zapada, ali neprestano kupuje i od Rusije, a na kraju je postala prva evropska zemlja koji je kupila sisteme naoružanja od Kine.

Sa druge strane, prema mišljenju Samoopredeljenja, tzv.Kosovo, kojem je Zapad, odnosno SAD i NATO, jedini geopolitički partner, ima minimalnu vojsku, nema teško naoružanje niti dovoljan budžet.

Samoopredeljenje postavlja pitanje kako siromašno i razoružano Kosovo može ugroziti Srbiju i ocenjuje da je Srbija ta koja polaže pravo na Kosovo i da njeno ofanzivno naoružanje nije usmereno na udaljene zemlje sveta, već upravo na susede, na prvom mestu tzv. Kosovo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiza

pre 3 godine

Seri, seri moj golube beli. Još malo i od vašeg galvnog biznisa nema ništa. Milo je pao, nema više (ili se bar nadam) koke preko CG. Tzv. kosovski političari (kriminalci) nemaju više love i odlaze, a narod ko narod - stoka

Istinoljubiv

pre 3 godine

Za vas nam ne treba naoruzanje. Da vas ne cuva nato bila bi dovoljna ljopata i usrana motka

Simon vasili

pre 3 godine

Prosla vremena kad ste vi sve imali I napeli decu I started I silovali probajte sad pa čete se vratiti oracle su vast rusi oteral genocdni narode Sramite se več jednom.

Perica

pre 3 godine

Dobićete vi šta ste zaslužili samo polako neće vas biti na KiM!

Oluja 1995

pre 3 godine

Imali ste i 1991 kompletno naoružanje JNA iza sebe pa ste opet po nosu dobili.??????

NEBOJŠA

pre 3 godine

УОПШТЕ НИЈЕ ВАЖНО КО ЋЕ ДА ВАС ПРИЗНА.ЦЕО СВЕТ ДА ВАС ШТИТИ МИ ЋЕ МО ВАС ЈЕДНОМ ПРЕГАЗИТИ

BRUJALI STE O OBJAVI ZAHAROVE, A GDE STE SADA, MIŠEVI?! Smajlović rasparčala zle jezike: Da li vas je bar malo sramota posle Putinovog izvinjenja?! (VIDEO)
Politika

BRUJALI STE O OBJAVI ZAHAROVE, A GDE STE SADA, MIŠEVI?! Smajlović rasparčala zle jezike: Da li vas je bar malo sramota posle Putinovog izvinjenja?! (VIDEO)

Poznata novinarka i nekadašnja urednica lista "Politika" Ljiljana Smajlović gostujući na Prvoj televiziji komentarisala je sporazum u Vašingtonu, a potom i objavu Marije Zaharove i izvinjenje ruskog predsednika Vladimira Putina upućeno Aleksandru Vučiću. Ona je iznenađena što je izostala reakcija onih koji su "na sva usta" komentarisali objavu Zaharove

12.09.2020

10:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija