• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

07:23

VAŽAN SASTANAK U PALATI SRBIJA! Vučić i Brnabić danas s Grenelom i Bolerom

Politika

VAŽAN SASTANAK U PALATI SRBIJA! Vučić i Brnabić danas s Grenelom i Bolerom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adamom Bolerom


Sastanak će biti održan u 14 časova, u Palati Srbija, nakon čega će predstavnici dveju delegacija potpisati Zajedničku izjavu.


Potom su planirane i izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Grenel i predstavnici DFC sinoć doputovali u Beograd
 

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel i delegacija američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, doputovali su u ponedeljak uveče u Beograd, u dvodnevnu posetu, tokom koje će razmotriti sa srpskim partnerima i zvaničnicima projekte koje će delom finansirati taj američki fond, a dogovoreni su sporazumom iz Vašingtona.

Grenel i predstavnici DFC sleteli su oko 21.40 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gde ih je sačekala premijerka Ana Brnabić, kao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

Grenel će se, zajedno sa izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Predstavnici dve delegacije nakon sastanka potpisaće Zajedničku izjavu, a zatim se obratiti medijima.

Visoka delegacija DFC imaće u naredna dva dana sastanke sa predstavnicima Privredne komore Srbije i ministarstvima finansija i saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Dolaskom Grenela i Bolera počinje konkretna realizacija sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, koji je 4. septembra potpisan u Vašingtonu.

Tim sporazumom predviđeno je otvaranje regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cica

pre 3 godine

Grenel i Bolero, americki predstavnici Donalda Trampa, danas u Srbiju na vaznom sastanku sa Brnabickom i Vucicem

Željko

pre 3 godine

Dolazak američke Razvojne finansijske korporacije značiće mnogo za normalizaciju ekonomskih odnosa u regionu i dolazak novih investitora u Srbiju.

Ana

pre 3 godine

Bitan sastanak o početku realizacije projekata potpisanih u vašingtonu.

Ivana

pre 3 godine

Srbija se maksimalno trudi da na ovakvim značajnim sastancima postigne dogovor i saradnju i da na taj način unapredi dolazak novih investicija i realizaciju mnogih projekata koji su važni za našu budućnost.

Marina

pre 3 godine

Sigurna sam da će se predsednik obratiti da detaljno sve objasni

BozaB

pre 3 godine

Danas je jako vazan dan u daljem razvoju Srbije.

Vasilije Simic

pre 3 godine

Još samo jedan korak nas deli da DFC otvori kancelariju u Beogradu i da se krene u realizaciju ekonomskog sporazuma potpisanog u Vašingtonu.

Nikolina

pre 3 godine

Saradnja između SAD i Srbije značiće za razvoj Srbije i regiona. Otvaranje kancelarije DFC u prestonici Srbije obezbediće razvojne projekte i investicije, a samim tim i ekonomski napredak.

ksenija

pre 3 godine

Sporazum se ekspresno sprovodi zahvaljujjući podršci predsednika Trampa.

ksenija

pre 3 godine

Sukobe i nesuglasice iz prošlosti ostavili smo sa strane što je jako dobro, kao i to da ćemo imati odličnu saradnju sa jednom od najjačih svetskih ekonomija. Bilateralni sporazum koji smo potpisali u Vašingtonu sa SAD je prekretnica za našu bolju i lepšu budućnost.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17