• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2020

16:26

(VIDEO) PRVO O PILOTIMA I AVIONU, A ONDA O ERDOGANU! Vučić iz Istanbula posle dvosatnih razgovora: MOLIO SAM TURSKOG PREDSEDNIKA ZA INDUSTRIJSKU ZONU U VOJVODINI!

Politika

(VIDEO) PRVO O PILOTIMA I AVIONU, A ONDA O ERDOGANU! Vučić iz Istanbula posle dvosatnih razgovora: MOLIO SAM TURSKOG PREDSEDNIKA ZA INDUSTRIJSKU ZONU U VOJVODINI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je dvosatni razgovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a onda se obratio medijima

 

- Dva sata smo imali razgovor u četiri oka. Prvo želim da kažem, nismo znali u prethodnom razgovoru kakva će biti sudbina pilota. Ovo su teške vesti. Izražavam saučešće porodici. Znam da nije u pitanju bilo kakva ispravnost motora ili aviona, ali biće posebna vojna komisija koja će se baviti time. Kod nas u zemlji uvek postoje oni koji će napasti vlast čak i u ovakvoj nesreći. Ono što je nama problem, kada neko izgubi dete, brata, supruga, teško je kad izgubimo pilota, oni su za nas blago. Video sam razne komentare, ti što komentarišu ne znaju ni saučešće da izjave. Taj mig 21 nije bio ni na kakvom remontu u Rusiji niti je to glavni avion, on služi za trenažne procese - rekao je Vučić.

Predsednik je potom govorio o sastanku sa Erdoganom.

- Razgovarali smo o našoj političkoj saradnji, zatim o zajedničkim projektima. Molio sam predsednika Erdogana, razgovarali smo o industrijskoj zoni, trebalo bi da napravimo jednu takvu na teritoriji Vojvodine. To bi bio jedan strahoviti podsticaj. Takođe, jedna od tema bili su i regionalni odnosi, kako da sačuvamo mir. Razgovarali smo o saradnji u međunarodnim organizacijama, o novim bilateralnim susretima, ali i o trilateralnom susretu koji treba da se održi u Sarajevu između Srbije, Turske i BiH. I Vašington je bio tema. Ja sam saslušao predsednika Erdogana, kao i on mene. On veoma poštuje našu zemlju. Mi poštujemo ljude koji respektuju našu zemlju. Mi smo skupu cenu platili ranije. Možemo da se pohvalimo time kako i na koji način spuštamo nezaposlenost. Nismo bili važni ranije, a nikome nismo ni smetali. Služili smo kao džak za udaranje, niko nije znao šta će sa nama, nismo ni mi znali šta ćemo sa sobom. Mi danas imamo plan, "Srbija 2025" i to je ono čime se vodimo - objasnio je Vučić.

O Americi, Kini, Rusiji...

- Smeju mi se, kažu Vučić se vratio iz Vašingtona pa sad juri Kineze, Ruse... Pa naravno. Šta sad treba, sve četiri u vis?! Treba da idem na odmor?! To je normalno. Normalno je da se borim. Mislite da je to lako. Dramatično se mešaju karte na globalnoj sceni. Nemačka napredovala ekonomski nenormalno, Kina takođe, Amerika najjača vojna sila zajedno sa Rusijom. Mi moramo da radimo, teškim i predanim radom da nastavi zemlja da napreduje - zapitao je predsednik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Radni ručak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 25, 2020 at 4:48am PDT

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 3 godine

Izgradnja industrijske zone će doprineti ekonomskom nepretku Srbije.

BozaB

pre 3 godine

Uzasan je danas dan za Srbiju, zaista ogromna tragedija.

Milan Stojanović

pre 3 godine

Pokušavate da raširite BOLEST, kojom ste ZARAŽENI. Taj VIRUS SNSa vrlo brzo će udariti u ZID, kao Milo.Šta će onda biti sa vama i vašim Kockaloneom? Kukala vam majka.Pozdrav.

Ivana

pre 3 godine

Srbija i Turska moraju da porade na ekonomskom napretku i razvoju, na novim investicijama koje će doneti nova radna mesta, pad nezaposlenosti i privredni razvoj, rast BDP-a.Srbija i turska svakako teži saradnji u svim oblastima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija