• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2020

07:19

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI FRUŠKOGORSKI KORIDOR OD 606 MILIONA EVRA! Imaće najduži tunel u Srbiji i još jedan MOST

Politika

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI FRUŠKOGORSKI KORIDOR OD 606 MILIONA EVRA! Imaće najduži tunel u Srbiji i još jedan MOST

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu s predstavnicima kompanije "China Road and Bridge Corporation" (CRBC), u 11.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle sastanka, Vučić će prisustvovati potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice - državnog puta IB reda br. 21 Novi Sad - Ruma, poznate kao "Fruškogorski koridor", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vrednost ugovora koji će biti potpisan sa CRBC je 606 miliona evra.

Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti autoputeve ka Šidu i Subotici.


Vlada Srbije je polovinom septembra odobrila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora u okviru kojeg će biti izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji. Takođe, biće izgrađen još jedan most preko Dunava dužine 1,8 kilometara.

Foto: informer.rs

 


Fruškorogski koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan autoput već kao brza saobraćajnica.

U Srbiji se trenutno grade autoput Preljina - Požega na Koridoru 11, Moravski koridor, to jest autoput od Preljine do Pojata, autoput ka Sarajevu od Kuzmina do Sremske Rače, autoput Ruma - Šabac i brza saobraćajnica Šabac - Loznica, kao i autoputa na zavšetku obilaznice oko Beogada od Ostružnice do Bubanj Potoka.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važna, jer se on nadovezuje na pravac Ruma - Šabac-Loznica.

Fruškogorski koridor povezaće tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duško

pre 3 godine

Nikada nismo ovoliko ulagali u infrastrukturu. Razvijena infrastruktura, osnov za bolju i savremeniju Srbiju.

Dunja Dj

pre 3 godine

Pa zar tranzit da ide kroz Bulevar Evrope???

Višnja

pre 3 godine

Novi koridor doprineće bržem protoku učesnika u saobraćaju, a u isto vreme će se povećati bezbednost istih.

Zoran

pre 3 godine

Samo da sto manje ugrozimo prirodu, prirodne lepote i nase fruskogorske sume.

Uros

pre 3 godine

Fruskogorski koridor ce probliziti celu Vojvodinu severozapadnoj Srbiji i omoguciti brzi protok roba i ljudi.

Ivan

pre 3 godine

Nastavlja se sa unapređenjem putne mreže u Srbiji

Ivan

pre 3 godine

Poboljšanje infrastrukture stvara uslove za lakše poslovanje i bolji život svih

Maja

pre 3 godine

Razvijena infrastruktura je osnov za bolju i savremeniju Srbiju.

Daki

pre 3 godine

Nikada se nije ovoliko ulagalo kao sada u infrastrukturu,nasa Srbija se cela razvija i gradi kako bih Srbija bila sto bolja i savremenija zemlja.

Uros

pre 3 godine

Ovo je srbiji trebalo,ovo smo čekali.Svaka čast predsedniče i hvala vam.

Mici

pre 3 godine

Svaki novac koji Srbija uloži u infrastrukturu višestruko će nam se isplatiti kroz nove investicije. Ulaganje u puteve je važna stvar. Fruškogorski koridor će doprineti daljem razvoju severne pokrajine, a i cele Srbije. Gde su nove saobraćajnice, tamo dolaze i investitori.

Milena

pre 3 godine

Nastavlja se osavremenjavanje naše putne mreže

Milena

pre 3 godine

Izgradnjom brze saobraćajnice će se preporoditi ovaj deo Srbije

BozaB

pre 3 godine

Ovo je za nas zaista vazno infrastrukturno ulaganje.

ena

pre 3 godine

Svaka cast na ovoj fenomenalnoj ideji, projekat koji je urodio plodom, pocinje izgradnja nove deonice fruskogorskog koridora

hana

pre 3 godine

Izgledaće sjano i mnogo dobroga doneti tom kraju. To je neosporna činjenica.

Mica

pre 3 godine

Autoput ce biti odlicna investicija.Na prvom mestu bice bezbednije sto je promena na bolje.

Nikolina

pre 3 godine

Novi put se prostire u planinsko-ravničarskom terenu u sremskom delu Vojvodine. Ključni građevinski objekat ove saobraćajnice je tunel „Iriški venac“ kroz Frušku goru, kao dvocevni tunel u dužini od oko 3,5 kilometara. Ovaj tunel će ujedno biti i najduži tunel u Srbiji.

Nera

pre 3 godine

U infrastrukturu nikad ovoliko nije ulagano.Ovo je osnov za bolju i savremenu Srbiju.

Jana

pre 3 godine

Srbija sve više ulaže u saobraćajnu infrastrukturu, a rezultati toga su i te kako vidljivi.

SIma

pre 3 godine

Ulaganje u infrastrukturu od velikog je značaja za napredak i razvoj naše zemlje.

Tijana

pre 3 godine

Fruškogorskog koridor će značajno smanjiti vreme transporta ljudi i roba u ovom delu zemlje, ali osim privrednog, ima i veliki ekološki značaj, jer rasterećuje saobraćaj preko NP Fruška gora.

petra

pre 3 godine

Dugo se nije radilo i gradilo kao u poslednjih par godina, tacnije radi se i gradi za vreme predsednika Aleksandra Vucica. Pre njega nije bilo napretka, samo smo isli nazad. Sad pariramo i mnogim jacim zemljama. Nek se radi, nek se gradi u tome se ogleda uspeh jednog vodje i jedne drzave!

Ksenci

pre 3 godine

Srce mi je puno kad vidim kako se naša zemlja gradi.

Ksenci

pre 3 godine

Ulaganje u infrastrukturu je od velikog znacaja, brze i lakse mocicemo da putujemo.Ovo je veoma vazan ugovor. Novi Sad i Loznica mocice bolje da funkcionise. Prijateljstvo se nastavlja.

Milan

pre 3 godine

Veoma atraktivno i moderno. Radujemo se svim novim saobracajnicama, jer to je ono sto je neophodno da bi bili stabilna i jaka drzava!

Ivana

pre 3 godine

Prelepo će izgledati ovaj tranzit kroz Srbiju, hvala predsedniku Vučiću na jačanju saradnje sa Kinom. Predsednik Vučić i direktori kompanija imaju zaista sjajnu saradnju. Ovako će izgledati naši putevi kroz Srbiju.

Sandra

pre 3 godine

Veoma veliki i vredan projekat izgradnje Fruskogorskog koridora koji ce poboljsati razvijenost ovog dela Srbije i poboljsati povezanost gradova i mesta.

Dragan

pre 3 godine

Dvocevni tunel kroz Frušku goru dug tri i po kilometra biće ključni građevinski objekat saobraćajnice Novi Sad – Ruma.

Goran

pre 3 godine

Kada se sagleda pre 15 godina i danasnja infrastruktura to je razlika nebo i zemlja, danas novim koridorima privlacimo nove investitore, i sto je jos bitnije brze mozemo stici do zeljenog cilja u bilo kom delu u Srbiji. Svaka cast

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija