• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2020

13:41

OČEKUJEMO DA DAČIĆ BUDE PRVI MEĐU JEDNAKIMA! Misala Pramenković: Mora da pokaže pravu demokratiju i parlamentarizam u svom radu!

Politika

OČEKUJEMO DA DAČIĆ BUDE PRVI MEĐU JEDNAKIMA! Misala Pramenković: Mora da pokaže pravu demokratiju i parlamentarizam u svom radu!

Podeli vest

Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića očekuje od budućeg predsednika Narodne skupštine korektan i kontruktivan odnos prema svim poslanicima, a posebno prema političkim predstavnicima manjinskih zajednica, poručila je danas poslanica SPP Misala Pramenković


Ona je na sednici Skupštine na čijem je dnevnom redu izbor predsednika SPS Ivice Dačića za predsednika parlamenta kazala da je to pitanje veoma važno za sve građane, poslanike i državu, a posebno za manjinske zajednice koje, kako je rekla, čine trećinu stanovništva.


"Očekujemo od Dačića da bude prvi među jednakima i da pokaže pravu demokratiju i parlamentarizam u svom radu", rekla je Pramenković.

Foto: printscreen RTS2

Ona je ocenila da će otežavajuća okolnost u radu novog parlamenta biti nedostatak jake opozicije koja je, kaže, najbolji korektiv jedne vlasti.

Dodala je da SPP kao manjinska stranka tražila da se promeni granica za formiranje poslaničkih klubova, sa pet na tri poslanika, kako bi svaka manjinska partija mogla samistalno da formira svoj klub.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija