• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2020

09:12

NIKAD NIJE IMAO SVOJU ZGRADU, NALAZI SE NA 14 LOKACIJA! Vesić: Izdata građevinska dozvola za novi Muzej grada

Politika

NIKAD NIJE IMAO SVOJU ZGRADU, NALAZI SE NA 14 LOKACIJA! Vesić: Izdata građevinska dozvola za novi Muzej grada

Podeli vest

Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije na uglu ulica Nemanjine i Resavske koja će postati Muzej grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić


Vesić je rekao da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, odnosno podele parcela sa Vojskom Srbije, trajalo skoro četiri godine.


Kaže da je projekat sada urađen i da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, te da sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, koji počinju naredne godine.

"Zahvalan sam, pre svega, zaposlenima u Muzeju grada Beograda, Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijatu za investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture na velikom poslu koji je urađen. Sada, kada je u mojim rukama građevinska dozvola, nema više prepreka da Muzej grada Beograda konačno, posle 117 godina od kako je osnovan, dobije svoju zgradu", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Foto: Tanjug

Vesić je rekao da će novi Muzej grada Beograda biti mesto na kojem će biti čuvano sedam hiljada godina istorije Beograda i dodao da očekuje da muzej bude završen do 2024. godine.

Muzej grada Beograda osnovan je 1903. godine i nikada nije imao svoju zgradu. Danas se nalazi na 14 lokacija.

Površina zgrada bivše Vojne akademije je 17.057 kvadrata, a rekonstrukcija zgrade koštaće oko 20 miliona evra.

Kada bude završen, Muzej grada biće najveći muzej u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VESIĆ: Predložiću Vladi Republike Srbije da u ovoj zgradi bude muzej Nikole Tesle, naučno-istraživački centar i kampus za studente i profesore
Beograd

VESIĆ: Predložiću Vladi Republike Srbije da u ovoj zgradi bude muzej Nikole Tesle, naučno-istraživački centar i kampus za studente i profesore

Juče sam bio u termoelektrani Snaga i svetlost koja se nalazi na Dorćolu, pored marine. Poslednjih nekoliko meseci grad Beograd je očistio ovaj objekat iz koga je izneto 106 kamiona šuta, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da je grad Beograd je naručio idejno rešenje rekonstrukcije ovog objekta

27.09.2020

08:15

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija