• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

27.10.2020

23:20

NASERU VUČELJU ULICA U NOVOM PAZARU, ZASLUŽIO JE I VIŠE! Znate li ko je on? Ne! ŽIVOT JE DAO ZA SRBIJU NA KOŠARAMA! Heroji se ne smeju zaboraviti!

Politika

NASERU VUČELJU ULICA U NOVOM PAZARU, ZASLUŽIO JE I VIŠE! Znate li ko je on? Ne! ŽIVOT JE DAO ZA SRBIJU NA KOŠARAMA! Heroji se ne smeju zaboraviti!

Podeli vest

Na drugoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, koja je zakazana za četvrtak, 29. oktobar, razmatraće se predlog da se jedna ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju, javlja RTS

Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima usvojila zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru.

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da "nisu pravno obavezujuća", dodaje RTS.

Vijeće je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.

KOSOVO I ALBANIJA ZAVRŠIĆE KAO KOLONIJE SRBIJE! Šiptari u panici zbog Mini Šengena, ubeđeni su da iza Beograda stoje Tramp i Grenel!

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u rejonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare, u vreme NATO agresije.

Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija