• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2020

12:14

KAMBERI VREĐAO VUČIĆA, SKUPŠTINU I KANDIDATE ZA MINISTRE, JOVANOV GA ODUVAO: Drugačije bi pričao da si dobio poziv da uđeš u Vladu!

Politika

KAMBERI VREĐAO VUČIĆA, SKUPŠTINU I KANDIDATE ZA MINISTRE, JOVANOV GA ODUVAO: Drugačije bi pričao da si dobio poziv da uđeš u Vladu!

Podeli vest

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi nije birao reči govoreći loše o vlasti u Srbiji, a tokom Kamberijevog izlaganja reagovao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji je ga je pozvao da vodi računa o svom rečniku, odnosno da upotrebljva izraze koji priliče republičkom parlamentu


- Ne želim da ulazim u raspravu i da polemišem, a mogao bih, da li je nešto tačno ili ne. Poštujte izraze i koristite primeren rečnik, da ne bih morao da preduzimam mere, a nisam imao namreu da bilo kakve mere preduzimam. Nemojte da me provocirate - rekao je Dačić.


Kamberi je svoje izgalanje počeo sa: “Mirdita, dobar dan”.

Kako je dodao, vlast sastavljena od levog i desnog centra proizvela je, kako on vidi, totalitarnu vlast koja je izabrana preko demokratrskog procesa, baš kao što rade, kaže, svi moderni totalitarni političari.

Srbiju je uporedio sa Belorusijom, a vlast nazvao “retuširanim radikalima” koji se, kaže, brinu za svoj imidž, pa u vladi ima 11 žena, postoji i Ministarstvo za ljudska prava, i sve to izgleda kao “perfektan scenario”, dok se svakodvneno koristi govor mržnje i seksizam.

Kamberi je rekao da predsednik Srbije Aleksnadar Vučić govori kako otvara fabrike od Subotice do Vranja, a ne do Bujanovca i Preševa i pozvao ga da otvori bar jednu fabriku u tim opštinama.

Govoreći o položaju nacionalnih manjina, pozvao je Brnabić da predstavi etničku strukturu zaposlenih u bolnici u Vranju ili na naplatnim rampama u Bujanovcu.

Dačić je odgovorio da u Bujanovcu gde je 50 odsto Srba nema nijednog u vlasti.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je primetio da bi izlaganje Kamberija bilo bolje i interesantnije da je dobio poziv da uđe u vladu i pozvao je Dačića da reaguje svaki put kada neko pokuša da predstavi Srbiju kakva nije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TM

pre 3 godine

Provokacija ce biti,ali su nedopustive. Srbija ide uzlaznom putanjom razvoja.

Dusko

pre 3 godine

Kada ode u Pristinu moze do mile volje da govori mirdita, ovde se kaze dobar dan.

Vesna

pre 3 godine

Sta je ovo, jel u parlamentu moze da se istresa svako kako mu volja i to usred Beograda i Srbije.

Marija

pre 3 godine

Pa naravno,da je dobio fotelju tada bi cutao ali treba i to da se zasluzi zar ne?Odavno je poznato da je napad najbolja odbrana.

Mily

pre 3 godine

Da je doticni deo Vlade, cutao bi kao zaliven i hvalio Vucica na sva zvona, a sad ga pljuje jer zna da kriminalci nikada nece vladati Srbijom i Skupstinom!

Vlada

pre 3 godine

Najnizi soj ljudi koji ju spreman na sve zarad vlasti i licnog prsperiteta,kao sto je Kamberi.

istina

pre 3 godine

Jad i cemer. Ovo nije Skupstina, nego kabare avavava.

DUSAN

pre 3 godine

.KAKVA DEMOKRATIJA SIPTARI MOGU SVE DA PRICAJU VRECAJU NAS A SRBI NA KOSOVU NEMOGU NISTA STA RECI NEGO GLEDATI KAKO NJIHOV NAROD ZBOG HOSTAPLERA TRPI I BIVA UGROZEN OD NJIHOVI LIDERA A NE OD NAS

DUSAN

pre 3 godine

KAMBERI BAS HRABRO SATIRE SVOJE BIRACE I GURA U PROPAST BAS DEMOKRACKI

Bubuleja

pre 3 godine

A šta je Kamberi to netačno kazao? Presvučeni radikali, beloruski koncept, diktatura.... Čovek nema moje lične simpatije ali objektivno kao i ja, živi u Smrdiji.

Iva

pre 3 godine

E dobro mu je rekao,svaka cast mladom politicaru

ringispil

pre 3 godine

Pomslite samo ovako nesto u Engleskom parlamentu ili americkom kongresu, verujem da bi za 24 sata zavrsio u betonskom bloku i to na najdemokratskiji nacin, " uradi to sam bice ti lakse ".

Sale

pre 3 godine

Sramno ponašanje i vređanje ministra, odakle mu to pravo??

Nana

pre 3 godine

Treba mu jasno dati do znanja da nije ljudski tako se ponašati i da to može samo u svojoj kući da vređa i ponižava okolo ljude koji obavljaju svoju dužnost

Filip

pre 3 godine

Kamberi ne prestaje sa provkacijam. Imamo odlično rukovodstvo u skupštini koje ume adekvatno odgovori na ovakvo ponašanje.

Saša

pre 3 godine

Kamberi je jako ljut što nije pozvan u vladu Srbije. Tolika glad za vlašću postoji samo još kod Dragana Đilasa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija