• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2020

14:37

AMERIČKI AMBASADOR O UTICAJU IZBORA U SAD NA SRBIJU Bićete važni za Vašington, bez obzira na rezultate izbora

Politika

AMERIČKI AMBASADOR O UTICAJU IZBORA U SAD NA SRBIJU Bićete važni za Vašington, bez obzira na rezultate izbora

Podeli vest

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da je uveren da će i Srbija i region biti važni za Vašington bez obzira na ishod predsedničkih izbora u SAD.

“Nastavljamo da radimo na tome da ostvarimo svoje ideale, a ja sam uveren u snagu naše republike", rekao Godfri i naglasio da će ambasada SAD u Beogradu nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa bez obzira na ishod izbora u SAD.

"Amerika i Srbija se vraćaju na stepen bliskosti koji smo imali pre Miloševićeve vlasti. Naši odnosi su danas dobri, ali mogu biti još i bolji", ocenio je američki ambasador u intervjuu za B-92. Kao primere dobre saradnje, on je naveo direktne investicije, podizanje zaposlenosti i saradnju na izgradni moderne infrastrukture u Srbiji.

Kada je u pitanju nedavno potpisani sporazum u Vašingtonu, Godfri kaže da se dogovor reflektuje kroz konkretna dosignuća i posebno ističe “istorijske korake u pravcu normalizacije ekonomskih odnosa”.

Iako kaže da je potrebno mnogo više rada, ambasador SAD smatra da bi trebalo da budemo ponosni na to što “zaista napredujemo ka nečemu boljem".

"Ne sumnjam da najbolji dani američko-srpskih odnosa tek predstoje ", rekao je američki Godfri.

Ambasador SAD u Beogradu smatra da je čvrst temelj američko-srpskog prijateljstva postavljen tokom Prvog svetskog rata.

"Hrabrost Srba iskazana u operaciji Halijard (u Drugom svetskom ratu) jednostavno neverovatna. Nikada nećemo zaboraviti neverovatan rizik koji su oni i njihove porodice preuzeli da bi spasili živote 500 Amerikanaca i savezničkih pilota 1944. godine", podsetio je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija