• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2020

23:16

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U CRNOJ GORI: Verujem da ćemo iz Amfilohijevog rada uspeti da izvučemo poruku da SAMO UZ JEDINSTVO MOŽEMO DA OPSTANEMO!

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U CRNOJ GORI: Verujem da ćemo iz Amfilohijevog rada uspeti da izvučemo poruku da SAMO UZ JEDINSTVO MOŽEMO DA OPSTANEMO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Podgoricu kako bi prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija. On je večeras bio gost televizije VIjesti, a sada se obratio medijima u Crnoj Gori

- Došao sam ovde kao predsednik Srbije i kao običan čovek na sahanu mitropolita Amfilohija - rekao je na samom početku predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da se Srbija nikada nije mešala u to ko će formirati Vladu u Crnoj Gori.

Foto: Printscreen

- Nikada se nismo mešali niti želimo da učestvujemo u formiranju Vladu. Imate sada jedan novi trend da oni koji su osvojili 4 posto glasova žele da vladaju, pošto imaju podršku tajkuna pa misle da mogu sve. Njihova je poruka da ih je briga za građane i za ljude. Srbija hoće dobre odnose sa Crnom Gorom, ali da se sada izvinjavamo svakome zato što brže napredujemo, ne pada mi na pamet - istakao je Vučić.

- Mi smo prijavili svim nadležnim državnim službama da ja dolazim. Odlično smo dočekani i od policije i od bezbednosne agencije. Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske jedna drugoj. 

O Smrti Amfilohija

- Izgubili smo velikog i harizmatičnog čoveka. To je veliki gubitak i za SPC. Verujem da ćemo uspeti da podigenmo želju srpskog naroda da ostane svoj na svome. Verujem da ćemo iz rada mitropolita Amfilohija moći da izvučemo poruku da samo uz jedinstvo možemo da opstanemo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jack o lantern

pre 3 godine

Jel' predsednik partije i tamo platio gomile da mu aplaudiraju?

Bo

pre 3 godine

Pre svega postovanje prema Amfilohiju, dosta je on uradio za srpske glave! Slava mu i hvala!

Maki

pre 3 godine

Koначно међу својима. Ништа друго нијесан ни очекивала од предсједника Србије,још један доказ поштовања у Христу уснулог митрополита СПЦ Амфилохија

Mare

pre 3 godine

Samo jedinstvo je spas i prosperitet za oba naroda. Što pre shvatimo reči predsednika Vučića pre će nam bito bolje.

ema

pre 3 godine

Jedan narod koji su ti isti tajkuni zavadili.Lopovi kojima nista nije sveto

Maja

pre 3 godine

Predsednik je pokazao da će uvek biti tu uz svoj narod!

TM

pre 3 godine

Jedinstvo Srpskog naroda je vazno odrzati i nikada ne izneveriti njihove interese. Reci Amfilohije su vazne za dalje i ne smeju se zaboraviti.

Filip

pre 3 godine

Jedinstvo Srba je ključ našeg opstanka. Nastavićemo da gradimo dobre odnose sa Crnogorcima.

Ivana

pre 3 godine

Amfilohije je spajao narode na Balkanu uvek je bio u kritičnim momentima.Aleksandar Vučić zaista radi savršeno i želi da gradi odlične odnose da sarađuje sa svim ljudima koji budu na vlasti, ali je izneo svoje mišljenje da Crnoj Gori ne rtreba ekspertska vlada već joj je potrebno da se ispoštuje volja građana. Toliko su mediji lagali za sve predstavnike Srba da to nije normalno.

Jelena

pre 3 godine

Pravoslavni narod je izgubio velikog čoveka, to je veliki gubitak i za SPC. Verujem da ćemo uspeti da podigenmo želju srpskog naroda da ostane svoj na svome. Verujem da ćemo iz rada mitropolita Amfilohija moći da izvučemo poruku da samo uz jedinstvo možemo da opstanemo.

Željko

pre 3 godine

Jedinstvo je ključna stvar opstanka i napretka srpskog naroda.

Darija

pre 3 godine

Jako dobar potez Vucicevog odlaska u Podgoricu. Trebamo da gajimo korektne komšijske odnose. To je uvek i bio Amfilohijev cilj, treba to slediti.

Slavko

pre 3 godine

Sada u ovako teskom trenutku moramo svi da budemo slozni i jedinstveni jer SPC je ostala bez velikog coveka ali njegova dela zivece u nasim srcima.

LucijaTo

pre 3 godine

Poseta jako bitna za sve nas. Vučić je hrabar, dobar političar, svestran i znam da ce sigurno raditi na tome da se poboljšaju odnosi dveju zemalja. Amfilohiju neka je večna slava i hvala!

Box84

pre 3 godine

Odlazak Mitropolita je tuga za sve Srbe.Prisutvo Vucica je obaveza kao predsednika Srbije, i predstavnika Srba.Zalosno je sto neki to okrecu u napade na Vucica zarad nekih sitnih poena kod Srbo-mrzaca.

Vaska

pre 3 godine

Прави државник. Ништа друго нијесан ни очекивала од предсједника Србије,још један доказ поштовања митрополита СПЦ Амфилохија

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija