• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2020

09:40

JOŠ JEDNA USTAŠKA PROVOKACIJA! Hrvastki "ekspert" Davor Đenero mučki napao predsednika Vučića, SPC i mitropolita Amfilohija!

Politika

JOŠ JEDNA USTAŠKA PROVOKACIJA! Hrvastki "ekspert" Davor Đenero mučki napao predsednika Vučića, SPC i mitropolita Amfilohija!

Podeli vest

Hrvatski "ekspert" Davor Đenero, inače poznat po proustaškim stavovima, dao je intevju je za portal "Pobjeda" u kojem sramno optužuje predsednika Srbije Aleksandar Vučića

- Amfilohije Radović je obavio svoj posao u kontekstu velikosrpskog projekta. Svetosavska SPC u Crnoj Gori postala je na neki način "Amfilohijeva crkva“, a njegov će nasljednik biti tek čuvar na uspomenu "svetosavskog sveca“ - kaže Đenero.

Kako je napisao, predsednik Srbije je u Podgoricu došao "upravo onako kako dolazi u Banjuluku".

- Kao da je došao na teritoriju pod njegovim suverenitetom, kao da dolazi kao predsednik svih Srba i u pokrajinu koja je deo srpskog sveta - rekao je Đenero.

Pored predsednika Vučića, on je napao i SPC, navodeći da je "Srpska pravoslavna crkva uvek bila organizacija skromne duhovnosti, ali posvećena velikodržavnom projektu".

- Ta kombinacija klerikalizma vernog vladaru i velikodržavlja osnova je ideologije "svetosavlja", koja je kreirana tridesetih, kao oblik srpskoga fašizma, a na ovim ju je izborima pokojni Risto Radović s podložnicima nametnuo kao ideološki obrazac Crnoj Gori – rekao je Đenero.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 3 godine

Davor Đenero "ekspert" kakav ekspert, obično ustaško g*vno. "Ekspert" ????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija