• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2020

12:17

(VIDEO) DAČIĆ OPASNIJI OD "PAUKA": Rešićemo jednom za svagda ko može da se parkira ispred Skupštine, a ko ne - SVE DRUGO NEĆE SE TOLERISATI!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ OPASNIJI OD "PAUKA": Rešićemo jednom za svagda ko može da se parkira ispred Skupštine, a ko ne - SVE DRUGO NEĆE SE TOLERISATI!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je danas Kolegijum sa potpredsednicima parlamenta i šefovima poslaničkih grupa i poručio da više neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, da će se raditi na tome da se vrati ugled parlamenta, kao i da će se sve loše stvari eliminisati kako bi se baviil suštinom


Dačić je skupštinskim izveštačima rekao da će svakog utorka održavati redovne Kolegijume u 9 časova i da će se analizirati sve ono što može da se popravi.


- Pošto razni mediji govore o raznim temama, morao sam da se upoznam sa tim zašto kafa toliko košta u restoranu. Još jednom ćemo razmotriti pitanje parkinga ispred parlamnta. Dogovorili smo se da damo nalog generalnom sekretaru da se time bavi. Neću da to bude tema o kojoj izveštavate zato što treba da se vratimo na suštinu - rekao je Dačić.

Dačić je kazao da su danas na sednici Kolegijuma utvrdili jasna pravila, a jedno od njih je da neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, osim ukoliko se ne radi o nekom interesu države, ali će kaže to biti izuzetak, a ne pravilo.

On je istakao da će o svakom zakonu biti organizovano javno slušanje, a kada se bude raspravljalo o rebalansu budžeta i budžetu za narednu godinu neće biti spajanja te tačke sa drugim tačkama i vreme za raspravu će biti duplirano.

- Razgovaramo smo o tome da skupštinski odbori budu aktivni, da razgovaraju sa ministrima iz tih oblasti, ne samo kada je reč o zakonima već i kada su neka druga pitanja aktuelna - rekao je Dačić.

Dačić je poručio da će Skupština Srbije spremna da da ključni doprinos političkoj stabilnosti Srbije i jedinstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djodja13

pre 3 godine

Зар је у стању Дачић да пређе на суштину.Ево му сада буџета, то није реално да уради а посебно не јавна расправа.Он је јако подложан компромисима, боље рећи уценама(Бајатовић,Ружић,Антић,Тончев,...).Нека до краја године уради извештај о утрошку буџета за 2019.год.оне пређашње нетреба.Ала су реторички ненадмашни а у реалности сачувај боже.

Dimitrijevic Boris

pre 3 godine

ako nema 3 mesta za Gradjane da se parkiraju , onda onda to nije Narodna Skupstina ,ili se msatra da gradjane treba rasterati da ne pomisle da posete Narodnu Skupstinu , posete poslanike ili donesu pismeni predlog

DAČIĆ KAŽE DA NEĆE BITI PROTOKOLARNI PREDSEDNIK SKUPŠTINE Nisam željan izvršne vlasti, ovo je najviša funkcija na kojoj sam bio
Politika

DAČIĆ KAŽE DA NEĆE BITI PROTOKOLARNI PREDSEDNIK SKUPŠTINE Nisam željan izvršne vlasti, ovo je najviša funkcija na kojoj sam bio

Izbor na mesto predsednika parlamenta je rezultat viđenja predsednika Aleksandra Vučića neke moje uloge kao šefa druge partije po snazi, a ljudi moraju da shvate da funkcija ne čini čoveka, nego čovek čini tu funkciju, izjavio je danas novi predsednik Skupštine Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

24.10.2020

10:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija