• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

19.11.2020

14:02

DRAMA U SEVERNOJ MITROVICI! Policija upala u srpsku apoteku, GRAĐANI IZAŠLI NA ULICE! (VIDEO)

Politika

DRAMA U SEVERNOJ MITROVICI! Policija upala u srpsku apoteku, GRAĐANI IZAŠLI NA ULICE! (VIDEO)

Podeli vest

Takozvano kosovsko ministarstvo zdravlja u saradnji sa carinom i policijom privremenih prištinskih institucija, izvršilo je danas upad u apoteku u Severnoj Mitrovici, kako bi zaplenili lekove koji nisu registrovani u zdravstvenom sistemu Kosova i Metohije, piše portal Kosovo online.

Kako se navodi, zahvaljujući meštanima Mitrovice koji su se u velikom broju okupili ispred jedne od apoteka, nijedan lek nije zaplenjen.

Vlasnik apoteke u koju je izvršen upad, Blagoje Savić rekao je da je razlog za današnju akciju političke prirode.

- Registrovan sam i plaćam porez. Oni traže da celokupni lekovi i roba bude sa Kosova, a to je nemoguće. Naši zdravstveni radnici i doktori prepisuju druge lekove i nije isti sistem zdravstva Kosova i Srbije. Prvo treba da doktori pređu na njihov sistem zdravstva, pa tek onda apoteke -  rekao je Savić.

Vlasnik jedne od apoteka Vojkan Laketić rekao je da je akcija organizovana kako bi se izvršila provera da li su lekovi koji se prodaju u srpskim apotekama registrovani u kosovskom zdravstvenom sistemu.

- Problem je što naši lekari rade po srpskom sistemu, a to znači da lekari prepisuju lekove koji su registrovani u srpskom sistemu. Ako uzmete jednu prosečnu apoteku u Severnoj Mitrovici,više od 80 odsto lekova nije registrovano u sistemu KiM, a oni su sad došli da zaplene te lekove. I to u sred ove pandemije. Pri tome oni sami nisu nosili zaštitnu opremu, a ušlo je njih 15-oro unutra - ispričao je Laketić.

Prema njegovim rečima, za tu situaciju kriva je isključivo Priština koja se pre pet godina sporazumima u Briselu obavezala da će registrovati sve naše proizvode, a od tog obećanja nije bilo ništa.

Kako je rekao, veliku podršku su dobili i od građana Severne Mitrovice, ali je pitanje šta će biti sutra.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 3 godine

Srbija je duzna da oslobodi svoje KiM od albanski uljeza i terorista . Dostaje bilo abanskog terora na KiM .

Perica

pre 3 godine

Trebalo je da uzmete motke u ruke i razjurite tu bagru pa da im nikada na pamet ne padne da to urade ponovo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija